bugün

game of thrones

Savaş, aksiyon, kan görmek isteyenlerin değil politika, devlet'in işleyişi ve kitaplarında adı olan "taht oyunları"nın anlatımı görmek isteyenlerin dizisidir.

spartacus, vikings, marco polo gibi dizileri izleyip sonra game of thrones çok kötü, bu ne biçim dizi vs vs diyenler için söylüyorum. arkadaşlar bu dizi adı üstünde taht oyunlarını anlatan bir dizi. siz bir savaşın çıkma sürecini bu kadar basit mi algılıyorsunuz? birinci dünya savaşı bile kaç yıllık birikimin ardından çıktı.

--spoiler--

dizi bence mükemmel gidiyor. krallık adaylarını mükemmel işliyorlar. stannis bir taraftan yürümeye başladı, cersei ise yanına müttefik çekip güçlenme çabasında. khaleesi ise bulunduğu yere yerleşmiş ve ilerleyişi bırakmış gibi gözüküyor.

khaleesi'yi biraz daha ele alırsak. kitapları okuyan bir arkadaşım spoiler verme dememe rağmen khaleesi'ye fazla ümit yükleme bence dedi. khaleesi'nin yürüyüşü durdu, ejderhaları kontrol edemiyor, bir şehrin iç sorunlarının bile üstesinden gelemedi bir türlü ve yetmedi oradan bir aile reisi ile evlenecek. bütün bunları göz önüne alırsak, dizinin önceki sezonlarında gümbür gümbür gelecek olan khalesi çöküşe geçmeye başladı diyebiliriz.

mormont, tyrion'ı khaleesi'ye götürmekte ve o meşhur yanan şehri bu sayede görmüş olduk fakat elvede mormont diyeceğiz galiba...

bu dizide herkesin içine dert olan ve artık içlerinden biri gelsin ve gücünü toplayıp evini geri alsın ve hesap sorsun diye beklenen hanedan stark hanedanıdır. Tony mi stark? valla olur... jon güçlenmeye başladı, sansa tam bir şeylerin farkına varmışken theon'un üzerine kaldı olay ve sansa kardeşlerini theon'un öldürdüğüne inandı gibi geldi bana. bu arada bran ve kardeşine noldu? uçacaktı bu çocuk??? herhalde kargaların zihnine girip uzun yolculuklar yapabilecek bana göre. umarım bran yine sezon finaline kalmaz ve hikayesini izleriz.

arya, en çok üzüldüğüm bu ya. sen babanın intikamını alabilmek için gittin ama şimdi onlar gibi isimsiz olman gerekiyor ve geçmişini tamamen unutana kadar da onlardan olamayacaksın gibi. peki ya intikam?

kitabı okuyan arkadaşımdan üstü kapalı bir spoiler geldi ve krallık için çok şaşıracaksın dedi. bakalım neler olacak.

--spoiler--

son olarak, bu diziyi kan, savaş ve aksiyon meraklıları izlemesin...