bugün

7 haziran 2015 genel seçimleri tahmini oy oranları

akp %42-%48 : ak partinin %40'ın altına düşme ihtimali yoktur.

chp %27-%30: chp belki de son zamanlardaki en iyi seçim stratejisini uyguluyor, ama gerek anadolu partisi, gerek hdp chp' nin oylarından biraz alacak gibi gözüküyor.

mhp %16-%19 : artık hiçbirimiz milliyetçi hareket partisinden sürpriz beklemiyoruz. cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük ki mhp' nin milliyetçi tabanı ak partiye kaymaya başladı.

hdp %6-%9 : selahattin demirtaş' ın cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oya kanmamak lazım, çünkü selahattin demirtaş'ın aldığı oyların çoğu ekmeleddin ihsanoğlu için yapılan chp-mhp ittifakından dolayı selahattin demirtaş' a kaydı. insanların hdp' ye oy verme heyecanını anlıyorum ama sandık başında vicdanları el vermeyecek hdp' ye evet oyu basmaya.

anadolu partisi: %0,3-%0,5 : emine ülker tarhan' ın hangi akla hizmet bu seçimde chp' nin oylarını almaya çalıştığını anlamasam da bu partiden fazla bir sürpriz beklememek gerekir.

sonuç olarak: her ne kadar kalbiniz(kalbim) ak parti' nin tek başına iktidar olmasını istemese de bu seçimlerde yine ak partinin kazanacağı su götürmez bir gerçek. umarım herkes oyunu kullanır ve demokrasi kazanır. hepimiz bu ülkenin insanıyız, hepimiz demokrasiye katkıda bulunmalıyız. bizi temsil edecek partiyi iyi bir şekilde analiz edip, sonra oyumuzu ''vicdanımız rahat'' bir şekilde vermeliyiz.

not:chp