bugün

açıköğretimde psikoloji lisans bölümü açılması

üniversite eğitiminin sorunlarını ya da özelinde türk sisteminin insan yetiştirememesini burada bu başlıkta tartışmaya niyetli değilim ancak ne var ki eğer mesele bir kariyeri layıkıyla yerine getirebilmek için alınması gereken eğitimin niteliği bağlamında "açık öğretimin niteliği" ise bu durumu aşmak çok da zor olmamalı.

türkiyede mevzuatı yeniden düzenlersin, klinik psikolog olarak çalışacak insanlara lisans diploması almadan zorunlu staj şartı getirirsin. mezun olduktan sonra da belli parametreler koyarsın mesela en az 10 yıllık klinik psikolog yanında staj gibi usta çırak mantığında bireysel değerlendirmeye yönelik eğitimleri zorunlu kılarsın olur biter.

değerlendirmeye kıyaslama katmak istemiyorum ama açık öğretim mezunu kaymakam kişisi ilçede, vali olunca ilde, bir telefonuyla orduyu göreve çağırıyor biz burada yanlış terapi konuşuyoruz.

tabiki tek tek bireyler önemlidir küçümsemiyorum ama toplumsal bir olaya müdahale konusunda yaşanan bir yanlışlıkta onlarca yüzlerce insan ölebiliyor ya da yaralanabiliyor ki mala gelen zararı saymıyorum.

madem bu mevzuya herkes lisans derecesi üzerinden yaklaşıyor ben de siyasal bilgiler mezunu olarak bu açıdan bakıyorum.