bugün

geçmişin acısını başkasından çıkarmak

geçmişin acısını başkasından çıkarmak ,nesilden nesile aktarılan bir özellik ,sakat ve yanlış bir hak arama şekli ,egoyu rahatlatan bir kolaycılık.

şöyle ki çocukluğunu ,gençliğini sorumsuz ana ve babası yüzünden yaşayamamış insan, yaşayamadıklarını yaşamak, hayatın yükünden ,sorumluluk ve mecburiyetlerden bir an önce kurtulmak için bunu gelecek nesile , çocuklarına ,çevresine yıkmaya çalışır ve rahatsız eder.

ya da aşkta hayal kırıklıkları benzer şekilde hafifletilmeye çalışılır.'' çivi çiviyi söker'' mantığı ile yaşanmışlıkların acısı tek başına çekilmeliyken suçsuz ,günahsız bir insan buna ortak edilir , ızdırap veren boşluk duygusu bir başkasına yüklenir.

bu şekil bir hak arama şekline alışmış insanların egosuna affetmek ,başkasına güvenmek ,saygı duymak gibi konular ağır gelir, yazılı olmayan bu insani sorumlulukların hepsi karşı taraftan beklenir.masum insanlar fedakarlığa zorlanır.

insanların bu kolaycılığa yönelmelerinin nedeni çalınmış yaşamlar , geçmişte kalan ukteler , affetmek , şefkat , merhamet gibi insani duyguların başkaları ve önceki nesil tarafından kullanılması ve istismar edilmesidir.

engellenmiş , iğdiş edilmiş bir hayata sahip insanlar '' dünyaya bir kere geliyorum'' muhasebesi ile bencilliğe ve kolaycılığa yönelebilir ve geçmişin hesabını gerçek suçlularla değil masumlarla görür.