bugün

demokrasi ne degildir

bir hocamin derse girmeyen ogrenciler yuzunden sinirlenmesi sonucu yaptigi konusmayi aklima getiren yazi.

hocamiz aynen su ifadeleri kullanmisti:

"demokrasi size derse girmeme hakki veriliyor diye derse girmemek midir? sizler ilerde hekim olacaksiniz. bir hekim asla sorumsuz olmamali. simdi soruyorum sizlere; burda bir kisi kalkip demokrasinin tanimini yapabilir mi? yapamazsiniz ama sokaga ciksaniz bos bos konusursunuz."

bu konusma 108 kisilik sinifta yaklasik 20-30 ogrencinin derse girmemesi ve hocanin kuplere binmesine neden olmustur. dusununce aslinda bircok yonden haklidir. tanimini bile yapmaktan cekindigimiz bir kavrami isimize geldiginde "demokratik hakkim" safsatasi altinda kullaniyoruz.

dtp adli sozde demokratik parti de boyle iste. parti isminde "demokrasi" geciyor diye demokratik olduklarini saniyorlar ya da halki kandirdiklarini. oysa benim, ailemin, arkadaslarimin ve tanimadigim milyonlarca vatandasimin demokratik haklarina engel olmaktadirlar. en basit ornekle; yaptiklari mitinglerin sonunda cevreye verdikleri tahribatin maddi degeri. yani birilerinin bu demokratik(!) insanlara demokrasiyi ogretmesi gerekiyor. demokrasi apo'nun kitaplarinda anlatilanlar degildir. demokrasi teroristlere onurlu insanlar, kardeslerimiz demek degildir. demokrasi, secimlerde baska yol kalmayinca bagimsiz aday olup sonra mecliste grup kurmak degildir. ne zaman ki yasalari k.cimizdan anlamamaya basliyacaz iste o zaman demokratik oluruz.