bugün

reklamcılık

kapital düzenin en temel besini. ürünü kalitesine, ömrüne göre değil marka değerine göre fiyatlandırmamızı sağlayan saçmalık.

gelecekte, her yer ilan panosu dolacak. insanlar üzerlerine reklam alacak parasızlıktan. apartmanların bir çoğunun cephesi reklamla boyalı olacak. adidas dövmeli adamlar sokakta. bacağına nike dövmesi yapmıştır kadın, etek giymesi koşuluyla aylık maaşa bile bağlanabilir.

televizyonlarda nasıl reklam izlemek zorundaysak, aynı şekilde internette reklam izlemek zorunda kalacağız. youtube gibi popüler olan siteler 5 saniyeyi zorunlu izletirken bu zamanla yarım dakikaya kadar çıkabilir.

gelecekte televizyonlarda akıllı olacak. enerji tasarrufu adı altında izlemiyorken kapanan televizyon yapacaklar ve reklam izlerken ilk nereye baktığından tut, hangi reklama kaç dakika tahammül ettiğin, hangi reklamın ilgini çekeceğinin istatistikleri tutulacak.

paralı kanallar yerini, reklam izleyene bedava kanallar olarak değiştirebilirler. akşam 8'deki filmi ücretsiz izlemek için 15 dakika reklam izleyin gibi saçmalıklar yakındır.

ürünlere standart getirilip üstlerine 'ortalama ömrü' ve 10 yıldız üzerinden belli kriterlere dayalı puan verilse çok mu zor? tabi ki değil. reklam lazım. satmak lazım. bir insanın malın faydasını düşünmeden sadece onu almasını sağlamak lazım.

saçma.

gelecekteki yeni dünyada, yeri olmayan sektör.