bugün

tüm türbanlıları dindar zannetmek

türban takmak dindarlığın ya da şöyle söyleyeyim islam dinini yaşamanın, o dini hayatınla bütünleştirmenin son aşaması değildir. gayet tabi türban takmayan fakat dinini yaşamaya çalışan olduğu gibi türban takıp da islam diniyle davranışları çerçevesinde alakası olmayan bir sürü insan bulunmaktadır. yani türbanlıların yaptığı her hareket islam dininin gereğidir yaftası yapıştırmak lazımdır. onların da doğru bildiği yanlışlar, saçma sapan inanışları olabilir ki görülüldüğü üzere de var. öncelikle bunun ayrımın kafada netleştirilmesi gerekmektedir.

bir kimse türban takıyorsa mükemmel bir müslüman sayılmayabilir, sayılabilenleri de olabilir. zaten mükemmel bir müslüman olup olmamasını da karar verecek olan mercii bizler değiliz. fakat bizim eleştrebileceğimiz nokta türban taksın ya da takmasın insanların modernliği ya da yobazlığı olmalıdır.

türbanlı birisi, dinle hiç alakası olmadığı halde amcasının elini öpmüyorsa bu tamamen kendi gerzekliğidir. başındaki türbanla ya da dinle alakası yoktur. türbana mal edilmemelidir.

sanırım bu tarz karşılaştırmalar yapılıp, karışıklıklar giderildiği takdirde hem islamiyeti gerçekten benimseyenleri anlamış olacağız hem de bu ve benzeri siteler gereksiz başlıklardan ve tartışmalardan uzak kalmış olacaktır.