bugün

kuran ı kerim deki hoşgörü çelişkisi

Öncelikle söyliyim bunları aşırı dinci birisi söylemiyor.

Ayrıca Çelişki değil , ilişkidir. ikisinin arasında hiçbir alaka olmamasına rağmen bir ilişki kurulması olayıdır. Bakara 256'da dinde zorlamanın olmadığından bahsediliyor. Tevbe 5'te ise aynen şunu söylüyor : Böylece haram aylar çıktığı zaman artık müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ve onları yakalayın ve onları muhasara edin (kuşatın). Gözetleme yerlerinin hepsine oturun (onları gözaltında tutun). Bundan sonra eğer tövbe ederlerse ve namaz kılar ve zekât verirlerse o taktirde onların yolunu serbest bırakın. Muhakkak ki Allah; Gafur'dur, Rahîm'dir.

Bak canım entryi giren kardeşim. Haram ayların ne olduğunu bilmiyorsun bu bir. Büyük ihtimalle tevbe 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10. okumadın ve 5i görüp '' aha çelişki lan vallahi çelişki '' hesabıyla atlayıp buraya üç beş salakça şeyler yazdın bu iki. Yukarıda bir savaştan söz edildiğini ve haram ayların savaşmanın yasak olduğu -bir nevi ateşkes- zamanlar olarak belirtildiğini bilmiyorsun bu üç. Ulan mal. Savaştasın savaşta. Ne yapacak adamlar öldürmeyecek mi ?

'' Yaa siz bizi niye öldürüyorsunuz ! hani müslümanlık kardeşlik barış diniydi !!! ? ''

'' aAA DOĞRU YA. Niye öldürüyoruz ki buyrun beyler bölge sizindir. Öldürebileceğiniz kadar adamımızı öldürebilirsiniz rahat olun ''

Hakikaten bazen işin bokunu çıkarıyorsunuz. Birbiriyle alakası olmayan şeyler arasında bağlantı kuruyorsunuz
Ayıptır
ayıptır
ayıp.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar