bugün

veli kavlak

çok şanslı bir futbolcu veli. gerçekten çok şanslı. kendisinin askeri olmaya meraklı bir sürü beşiktaş taraftarı var . beşiktaş gibi bir takımın değişilmez ön liberösü veli kavlak olamaz, olmamalı. tek yaptığı olumlu ve eğer takımdan kesik yerse anlayacağımız itibariyle kaptırılan toplara veya rakibin karşı ataklarında çok hızlı geri gelebilmek ve rakibi iyi karşılayı, gerekirse taktik faul yapmak.

bir ön liberö için bunlar ayrıntı olmalı. ataklarda veli etkin değil ne yazık ki. ceza alanına girmiyor. şut atmak için çok iyi açı olmalı ve ayağına da oturmalı top yoksa dağlara taşlara gidiyor . ara pasları söyleniği kadar iyi değil. beşiktaş ceza alanına yüklendiğinde demba ba veya oğuzhan ceza alanındna geri gelip topu almak zorunda kalıyor.

galaatsaray da melo ve selçuk ceza alanına yaklaştıklarında büyük tehlike yaratırlar. ya da fenerde mereiles ve emre de de bu özelliği görebiliyoruz ama beşiktaş da yok.

beşiktaş a tayfur gibi bir ön liberö lazım. pas kalitesi yüksek, mücadeleci, ceza sahası dışındna iyi vuran ve kafaya çok iyi çıkan. 34 yaşındaki tayfur havutçu veliyi keserdi. umarız napoli yolunu tutar hatta beşiktaş ın para bile istememesi lazım bunun için.