selçuk üniversitesi hukuk fakültesi

burada itin götüne sokulduğunu görünce sinirlendiğim, üzüldüğüm okulumdur. bunu yazıyorum ki, insanlar burayı tercih ederken buraya gelirken yanlış bilgi almasın...

-kampüsün merkezi bir yerindedir. önünden tramvay geçer. bu çok avantajlı bir şey, gökkuşağı olarak adlandırılan kampüsün alışveriş merkezine 2 dakikada falan gidebiliyoruz. şuan yol çalışması var, yoksa dolmuş da geçiyordu.

-hocalarının çoğu kalitelidir. birikimli olduklarını ilk derslerde anlarsınız zaten.

-pespembe bir binası vardır, içi de sevimlidir. tek sıkıntısı artan kontenjanlara ayak uyduramayan amfileri.

-okula ilk geldiğinizde, lütfen lütfen lütfen, hemen piyasa yapayım kız düşüreyim, sevgili yapayım diye hızlı davranmayın. elinizde patlar. bekleyin biraz, zaten kimin ne olduğunu 2-3 aya öğreniyorsunuz. sonra üzülürsünüz benden söylemesi.

-devam zorunluluğu yoktur. yoklama alınmaz. bu da mükemmel bir şey haliyle. okula hiç gelmeden, yakamoz kırtasiye'den ses kaydı notu alıp derece bile yapabilirsiniz.

-kapıda girip çıkarken kart basılan turnikeler var. bunlar bazen sinir bozucu oluyor, sigara içmeye falan çıkarken bile basmak zorunda kalıyoruz ama o da farkımız olsun, her elini kolunu sallayan giremesin ayol...

-neyse. ben fazlasıyla seviyorum efendim okulumu. fakülteyi de kampüsü de. sevmeyenler çıkıp gidebilirler kollarından tutan yok. ya da 2-3 soru fazla çözüp marmaraya falan gitselerdi, yemedi değil mi? türkiyenin en iyi kampüslerinden birinde, en iyi hukuk fakültelerinden birinde okuyorsunuz öpün başınıza koyun. çok meraklıysanız istanbuldaki sikik özel üniversite hukuk fakültelerinden birine gideydiniz kardeşim, sinirlendirmeyin beni.