bugün

parti seçmenlerinin eğitim seviyesi dağılımı

tekzip raporu olarak chp ile ilgili bir bağlantı paylaşılan rapor. he canım, oldu.

rapora üşenmeyip bakarsanız akpnin eğitimli kesimden daha az oy aldığını görüyorsunuz. hele hele odtü, bilkent, itü, boğaziçi, hacettepe vs gibi üst sınıf üniversiteleri ele alırsanız, akp basbayağı yüzde 10u bile bulamıyor buralarda.

soru belli, akp neden bu kesimden oy alamıyor? chp ile ilgili yazacaklarını git onun başlığına yaz. bana ne amk? ben chp ile ilgili bir şey mi yazmışım burada?

başbakan her fırsatta sormuyor mu bahçeliye, urfadan ileriye niye gidemiyorsun diye? bunu siz de alkışlamıyor musunuz? ki bence haklı da bunu sormakta. şimdi ben de soruyorum: akp neden eğitimli kesimden oy alamıyor?

edit: aynı raporda "Eğitim seviyesine göre yerel seçim oyu" kısmına bakarsanız orada akpnin oylarının üniversite mezunlarında yüzde 29a, yüksek lisans kısmında da yüzde 12ye kadar düştüğünü ve üçüncü sıraya kadar gerilediğini de görürsünüz.

edit: al bir tane daha. la oğlum ne chpli ne mhpli ne de akpli değilim. al tatmin oldun mu? araştırmayı yapan da konda isimli şirket. bu kadar mı okuduğunu anlamaktan aciz insanlarsınız lan? aynı şeyi bir adama iki defa anlatırsın tamam. ama aynı şeyi defalarca yazdırmak nedir lan?

bak bir daha yazıyorum. kondanın yaptığı araştırma bu. o kondanın seçim anketlerini bütün akpliler burada sevinç çığlıkları eşliğinde paylaşıyorlardı yerel seçim öncesinde.