17 temmuz 2014 uefa kararları

Platini'nin gücü bir tek sana yetmiyor. Adam yunanistan takımını 4 küme düşürdü. Bir takımı sırf usulsüz transfer ya da kadrosunda bulunmayan bir oyuncu oynattığı için kendi liglerinden men etti. Kaldı ki aynı olayın olduğu italya 'Juventus benim en çok taraftarı olan takımım' deyip düşürmemezlik etmedi.

Yakın bir zamanda açıklanan CAS gerekçeli kararı ile aslında UEFA'nın bile bok içinde olduğu ve aslında fenerbahçe'den rüşvet yiyerek (Yapı Kredi gibi ülke dışında şubesi olmayan bir bankanın UEFA'ya sponsor olması) yerel lige bu zamana kadar karışmaması anlatılıyor.

Ama UEFA pekala eğer yerel liglere karışıp fenerbahçe'yi ve şike yapmış diğer takımların düşürülmesini istemezse bu sefer TRABZONSPOR bir Fifa başvurusu yapacaktır. Ben UEFA'nın bir FiFA soruşturmasını göze alabileceğini düşünmemekle birlikte başında fransız bir şerefsiz olan kuruma da güvenmiyorum.

Bana kalırsa yapılması gereken: fenerbahçe'nin minimum 4 küme düşürülmesi ve eksi puanla lige başlaması. Ayrıca şike yapan diğer takımların küme düşürülmesi. Ve bu takımların o sezon kazandıkları gelirlerin hepsine el konulması ve sahiplerine verilmesi. (dolayısıyla 2010-2011 şampiyonluğu Trabzonspor'a verilmeli)

Dava bittikten sonra yine Trabzonspor'u yönetenlerden birisi olsam hem UEFA'ya hem fenere hemde TFF'ye tazminat davaları açardım

(bkz: 2010-2011 şampiyonu Trabzonspor)