bugün

kadın cinayetlerinde ve tecavüzde erkeği suçlamak

öncelikle belirteyim başlık karakter sınırlamasına takıldı. doğrusu: kadın cinayetlerinde ve tecavüzlerde salt erkeği suçlamak olacaktı.

neyse konumuza dönelim. rusya ve kanada gibi ülkelerde mini etek yasaklanmıştır. sebebi malum. aşırı derecede tahrik ediyor olması.

bir kadının üzerinde bu elbise varken tecavüze uğruyorsa ciddi bir indirime gidiliyor bu ülkelerde.

bakıyorsun kadınlar öyle bir giyiniyor ki, tecavüze kapı aralıyorlar. tabi bu şu demek asla değil, bir kadın isterse çıplak gezsin asla tecavüzü hak etmez. şahsi fikrim tecavüzcülerin her ne sebebten olura olsun direk recm edilmeleridir. sorgusuz sualsiz.

ama aynı mahkemenin kadına da bir ceza kesmesi gerektiğini düşünenlerdenim. net.

tekrar ediyorum tecavüzün asla bahanesi olamaz. kim tecavüz etmişse recm edilsin. ama kadınlarda tecavüze kapı aralamasın.

ben giyinirim tahrik olmasın demek, bu iş eğitimle çözülür demek sosyolojik bir alt yapıdan mahrumiyetin ve bencilliğin göstergesidir.

tecavüz ve kadına şiddet olaylarının en fazla eğitimli kesimde görüldüğünü biliyor olmalısınız.

gelelim kadın cinayetleri meselesine. sanki ak parti hükümeti döneminde artmış gibi kasıtlı olarak yayınlar yapılıyor.

bu cinayetler önceden de vardı. hatta daha fazla vardı. ama duyulmuyordu. zira bilgiye erişim bu kadar basit değildi. hele ki sosyal medyanın haber üzerindeki gücünü idrak ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

ilginçti kadına şiddet yine en fazla kendini modern ve laik diye tanımlayan kadınlar üzerinde dönüyor.

sokaklara bakın dayak yiyen kadınların bir çoğu açık. bu çok ilginç.

çok nadirdir kapalı bir kadının dayak yediği yahut kocası yahut sevgilisi!!! tarafından öldürüldüğü.

şunu da peşinen ifade edeyim. kadına kim el kaldırıyorsa o el yine devlet tarafından kesilsin. ama salt erkeğe ceza verilmesin. araştırılsın neden oldu diye.

yani sivrisineklerle uğraşılmasın bataklık kurutulsun.

her iki taraftada hata varsa buna sebeb olacak etmenler giderilsin.

daha geçen gün haberlerde izlemişsinizdir, kız babası uyurken eve erkek alıyor. sabah babası kıza bir tokat vuruyor. kız mahkemeye gidiyor ve babaya ceza veriliyor. 18 yaşındaki bir kız babasıbnın gözü önünde zina yapıyor ve ceza yine babasına kesiliyor.

bu kız hasbel kadar babası tarafından öldürülseydi, medya muhtemelen kadın cinayeti diye camış tezeği büyüklüğünde harflerle servis edecekti. halbuki hatanın yüzde doksanı kadında.

gerçi ben ne kadar anlatsamda anlamayacak bir kemalist guruh var.

mesele bataklığı kurutmakta gerisi hikaye.