izmir toplu ulaşım düzenlemesi

bazı arkadaşlar diyor ki, yok istanbul trafik bu yüzden ağzımıza sıçıyor hede hödö düzenleme gayet güzel olmuş.

ulan belediye babasının hayrına mı 90dakika yaptı sanıyorsun? istanbul'un maaş ortalaması 3000-5000TL iken ankarada 2500-3000 TL iken izmirde bu rakam 1000-1500 arasıdır.

çok nadir bulursun 1500TL maaş alanı. çünkü izmirde iş alanı kısıtlı. iş sahipleri bunu da kullanıp, 90 dakikaları var ibnelerin, 2 TL'ye buraya gelir diyip 1000TL maaşı dayıyorlar millete.

e zaten izmirde şahsi işe giden araç sayısı az çünkü mesafe kısa artı ulaşım ucuz. 90 dakikayla adam urladan alsancağa rahat 2 tl ile gitmek varken neden şahsi aracı seçsin?

istanbul ve ankara ise araç çılgınlığı var orada yapsan anlarım da izmirde tutmaz ağa.

izmir'in trafiğin yolcu otobüsleri değil keyfe sahil turlamaya çıkan araçlardır. trafiğin oluşmasında en büyük etkende yaptığınız dar cadde ve sokaklar.

ulan sen 8 numarayı neden karataş a sokuyorsun ki? devam ettir sahilden direk alsancağa, zaten oralarda fazla binen yok bu otobüse adam oralarda metroya biniyor zaten. metronun dibine 30 tane otobüs sokuyorsun, hemde daracık alan.

http://www.ubenzer.com/de.../burger-turk-alsancak.jpg

alın izmirin en sıkışık caddesinin yoluna bakın, daracık. 2 araba anca sığıyor. araçlarda yola park ettiği içinde 1 araç geçecek şekile giriyor. birde bu yoldan eshot otobüsleri geçiyor. sonra yok otobüsler trafiği sıkıştırıyor. ulan angut tabii sıkıştırır. tüm izmirin trafiği buradan başlıyor lan.

daha bu bitmedi.

güzelyalı mithatpaşa caddesi var ki evlere şenlik, sahilin bi üst yolundan bahsediyorum. buralarda her yerde araçlar park ettiği için yol trafiğe kapalı. bu yol öyle küçükte değil taa konaktan başlar, üçkuyulara kadar çıkarsın. iyice daraltmışlar yolu. halbuki buradaki araçlar kaldırılsa, otopark vs. bir şeye taşınsa trafiği kökten çözecekler. tüm konak ve alsancağın trafiği buralardan başlıyor.

daraltmayın arkadaşım şu yolları daraltmayın.

edit: kodumunun belediyesi sıkışık trafikteki yerlere kamera koymamış kendi aklınca, yoksa şuan size o daracık alsancak caddesinden kaç araba geçmeye çalıştığını gösterebilseydim bak saatte şuan 12:00 yani düşün bu saatte neler dönüyor o daracık caddede görmeniz lazım.

sikicem kaldırımınızı da bilmem neyinizi de, kaldıracaksın arkadaş birde o daracık caddeye sokmuşlar trafik polisini, trafiği teke düşürüyor.