bugün

babanın çocuğunu dövmesi için nedenler

Mesela babam benimle iletişim yöntemi olarak şiddeti kullansın, her yaramazlığımda, onun canını sıkacak en ufak bir şey yaptığımda gelip dövsün beni, benim anlaşma yöntemimde bu olur. Şiddet ile çözmeye başlarım her şeyi.

Sonra ben büyürüm ve yaşlandıkça çocuklaşacak babam ile iletişim kurabilmek için şiddeti tercih ederim. Bunu öğrendim.

insan kendisini yetiştirir zırvalıklarını bırakalım, benim eğitimim ailemde başlar, ailede alacağım eğitim önceliklidir, ben sadece bunun üzerine bir şeyler eklerim. Bu yüzden bir babanın ya da annenin çocuğunu dövmesi için aslında hiçbir neden yoktur. Çocuk şiddet ile edepsizleşir, şiddetin nasıl bir şey olduğunu bilmeyen çocuk sakin ve akıllı uslu otururken, şiddetin ne olduğunu bilen çocuk başına gelecek şeylerden emin olduğu için yaramaz ve edepsizdir.

Mesela ben babamın karşısında her zaman sakindim, asla karşı gelmedim, terbiyesizlik yapmadım, hala da babamın karşısında konuşurken yanlış bir şey söyleyip terbiyesizlik yapmayayım diye onlarca kez düşünürüm çünkü bana böyle öğretti, saygı gösterdi saygı görüyor. Bu yüzden bu tür şeyler için neden aramamak gerekiyor, çocuğun 20 'li yaşlara geleceğini de düşünmek lazım.