bugün

soma için ne yapılmalı

maddi yardımın oldukça fazla yapılması ve manevi yardımında esirgenmemesi yapılacak ilk şeydir.

bu ülkede o kadar şarkıcı,futbolcu,bakanlar var. hepsi elini cebine atacak ama ucuna değil dibine kadar atacak. paralar toplandıktan sonra ailelere banka hesabı açılıp oraya atılacak ve o ölen madencilerin eşlerinden başka kimse o hesaptan para çekemeyecek. o parayı duyan akraba bana lazım şuna lazım diye diye bitirir nasılsa koca yok sömürelim derler. olmayacak şey değil ne insanlar var bu dünyada.
çocukların eğitim masrafları ayrı tutulmalı kesinlikle. eğitim hayatları bitene dek para ödenmeli ve zeki olanlara burslar verilmelidir.

manevi olarak da kıçlarını kaldırıp evlere tek tek gidilsin bir zahmet. kadından kadın anlar. kadın sanatçılar gitsinler gezsinler. önce bakanların hepsi gitmeli ama öyle ziyarete misafirliğe gider gibi değil kendi ailelerinin yanına gider gibi kendi çocuklarını sever gibi sevmeliler. bunu ne kadar becerirler orasını bilemem.

bu arada o madencilerin borçlarını silmeyen bankacılara cidden çok şaştım? birde ödeme kolaylığı diyorlar.3 kuruşta eksik kazanın ne olmuş yada silemiyorsanız o insanların yerlerine şu zenginler ödesin. adam ölmüş gitmiş zaten azıcık paraya çalışıyordu karısı mı ödeyecek o parayı. azıcık insaf yahu.