bugün

15 eylul 2007 ankaraspor besiktas maci

beraberliğin en büyük sorumlusunun ertuğrul sağlam'ın olduğu maçtır.

maç kadrosu açıklandığında, oyun kurucusuz, çift ön liberoyla başlayan beşiktaş, gol yollarında etkisiz kalacağının sinyalini vermekteydi. ertuğrul hoca, bir anadolu takımının başındayken, deplasmanda önce savunma diyerek hatta 1 puanı başarı sayarak, ona göre kadro çıkarabilir ancak, beşiktaş gibi şampiyonluğa oynayan bir takımla hele ki, her ne kadar bu maç öncesinde sağlam takviyeler de yapsa, ankaraspor gibi, 4 maçta, 3 mağlubiyet, 1 beraberlik alan bir takıma, böyle bir kadro çıkarılmaz.

nobre'nin kadro dışı bırakılmasını ne kadar doğru bulduysak, bu adam eğer kadroya girmişse ve çift forvet oynanacaksa ilk 11'de oynar. madem ceza vereceksin, madem gösteri yapacaksın, getir ankara'ya, gönder tribüne. higuain, gayretliydi ancak 2 pozisyonda mutlak gol pozisyonu olabilecek paslar atmak yerine, dağlara taşlara vurup, kahraman olmak istedi. ertuğrul hoca diyelim ki, marsilya maçını düşündü ve delgado ve ricardinho'yu dinlendirmek istedi -ne dinlenmesi zaten 10 gündür maç yok- takım ilk yarıda pozisyona girememiş, görülüyor ki, orta sahadan forvete top aktarılamıyor, daha önceden 45. dakikada uygun değişiklikler yapan ertuğrul hoca neyi bekledi anlayamadık? bu sonucu değiştirebilecek futbolcular 45 dakika da mı oynayamazdı?

beşiktaş'ın bir eksiği tamamlandı dedik... kanatlar yıllar sonra işler olmuştu ancak bu defa da göbekten gidemiyor beşiktaş. her topu kanatlara taşıma çabası ancak, ceza sahası içinde topu atacak adam yok. bu maçta ise kanatlar da durmuştu. hani 2-3 oyuncu kötü olur ancak, oyuncu tercihleri ve taktik anlayış yanlışlarla dolu tamam kabul ediyoruz ancak, futbolcular sanki beraber 1 maça çıkmayı bırakın, tek bir idmana çıkmamış gibilerdi. sanki maç öncesi sokaktan toplayıp, kadroya alınmışlar gibilerdi. topu alan oyuncuların topu atacak aramaları başlarını döndürdü. kimse topa yanaşmıyordu. öyle olunca da vurdumduymaz uzun toplarla çıkma çabası baş gösteriyordu.

diatta "bu da bulunsun elimizde" türünden bir oyuncu gibi göründü. 20 metre etrafında kimse olmamasına rağmen, dikine pas atacak adam aramak yerine, sağına soluna veya genellikle hakan'a dönmesi tuhaftı.

bobo'da inanılmaz bir düşüş var... hem mücadele etmiyor hem de fizik olarak çok kötü... zam yapıldıktan sonra yatıyor. ertuğrul hoca'nın acil olarak çözmesi gereken sorunlardan biridir.

hakem vedat yüksel maçın başında sertliğe prim tanımayacak görüntüsü verdi. ancak erken çıkan kartların gerisi gelmedi. ankarasporlu oyuncular biçerdöver gibilerdi. kaleci bir faul atışı pozisyonunda oyundan yaklaşık 1 dakika çaldı. eldivenlerini çıkardı, tekrar giydi, düzeltti, arkadaşlarına ileri gidin dedi vs. sarı kart? yoktu... öyle veya böyle, beşiktaş bu maçı farklı kazanmalıydı...

iki takım da kötüydü, iki takım da pozisyonsuzdu. ankara 2. yarı beşiktaş ceza sahası çevresinde fazla top yaptı ancak, verimsiz ataklardı.

maçın hakkı beraberlikti ancak, nizami bir golü, pozisyona vakıf olmadığı halde iptal eden vedat yüksel'in iyi bir maç yönettiğini söyleyemeyiz. keza, maç içinde standart kararlar uygulayamadı, sertliğe prim verdi.

her maçı iyi oynayıp kazanacaksınız diye bir şey yok... iyi oynamadan kazandığınız maçlar sizi şampiyonluk yarışında tutar... beşiktaş iyi oynamadığı bir maçta, hatalı oyuncu tercihleriyle, hatalı taktikle, zamanında oyuncu değişikliklerine gitmeyerek kendi kendine durumu kayba çevirmiştir ancak, vedat yüksel'in nizami bir golü iptal etmesi, beşiktaş'ın 3 puanını çalmaktır.

bir söz ertuğrul hoca'ya, biz, "sağlam kalsın, sağlam olsun, kaçıncı olursa olsun" dedik.. ancak biz demedik ki, korkak bir anlayışla oynansın, biz demedik ki, takım çıkarılabilecek en salak taktikle, en kısır taktikle çıkarılsın... biz istedik ki, takım mücadele etsin, pozisyon bulsun kazanamazsa kazanamasın...

kasımpaşa maçından sonra "beşiktaş'ı bu kadar kötü oynarken bir daha görmeyeceksiniz" diyen ertuğrul hoca, bu maçtan sonraki 2 maçta, kasımpaşa maçında oynanandan çok daha kötü futbol oynadı...

bu beraberliğin gerçek sorumlusu ertuğrul hoca'dır. ancak, işin sonuç kısmında, sorumlu vedat yüksel'dir. beşiktaş'ın 3 puanını gasp etmiştir.