bugün

ak parti izmir i chp ankara yı alacak

(bkz: al bunu alamaz mısın)

öncelikle 40 senelik izmirli olarak chp orta yere sıçsa chp seçilir, seçilecek...

kendi adıma oyumu hepar'dan yana kullanacağım. hayatımda hiç chp'ye oy atmadım zaten bu seçimde de bu değişmez. chp akp'yi terkeden sema pektaş gibi tiplere kucak açarak ne mal olduğunu belli etti ama izmir seçmeni çalıp çırpıp, gözünü onun bunun karısına kızına dikip sonra da bir cuma'ya gidiyorum diye kendine dindarlık, ahlak taslayacak orta anadolu hıyarlarına geçit vermez. yani ehven-i şer kabilinden chp toplar götürür seçimleri. ayrıca izmirliyi hizmetle falan korkutmaya çalışan görgüsüz cahiller az açsınlar da yakın tarih okusunlar. 1983'den beri izmir abluka altındadır. şehirden 100 toplanır şehre 5 döner. izmirli alıştı artık ayrıca hizmet hizmet diye yırtındıkları istanbul ve ankarada fark ne ben pek bilemiyorum. şehir dışındaki yeni siteler hariç merkezlerde orada da sokakları bok götürüyor, kaldırımlar eğri büğrü, binalar düzensiz, trafik sıkışık, esnaf denetimsiz... 3-5 meydana parke döşemekle veya sağa sola kıroesque fışkiyeler döşemekle mi hizmet oluyor?

illa hizmet için oy atılacaksa alman hristiyan demokratlarına veya norveç sosyal demokratlarına oy atalım o zaman...

ama izmirde oy kullanacakları da ikaz edelim.

bu seçimlerde baraj yok. açılım şenliklerinde diyarbakır'a gidip erdoğan'ın arkasında saf tutup barzaniyle kucaklaşan, belediyeye göç eden doğuluları doluşturan, nevruz ayağına gündoğdu meydanına pkklı leşlerin posterlerini astıran aziz kocaoğluna oy atarken herkes bir kez daha vicdanını yoklasın. onca şehidin aziz hatırasından utanmıyorsa atsın oyunu...

baraj yok demiştik bunun önemi ne?

bunun önemi oyunuzun çöpe gitmeyeceğidir. izmir'de binali yıldırımla chp arasında bir yarış yok. bakmayın parayla kotarılmış anketlere. akpseçim hilelerin, sahte seçmenlere rağmen %25'i bile zor bulur o da kırsaldan alacağı/çalacağı oylarla.

ayrıca bu seçimde büyükşehir başkanlığına, ilçe belediye başkanlıklarına ve belediye meclis üyesi için adaylara ayrı ayrı oy atabiliyorsunuz. özellikle belediye meclis üyelikleri önemli. sistemin kaşarı olmamış yeni partilere ve oralarda siyaset yapmaya çalışan idealist insanlara demokrasi adına bir şans tanıyın. belediye meclis üyelikleri için oyunuzu söylemleriyle ve duruşlarıyla ilkeli olan partilere verin. sizden solcu ve atatürkçü olduğu iddiasıyla oy isteyen chp izmir'in 2 numaralı koltuğuna "türbanlı avukat yoksa atatürk rozetli avukat da olmaz" diyen eski bir akp sempatizanını aday gösterdi.

mideniz kaldırıyorsa oyunuzu atın...

ankara'ya gelince...

dış mihraklar ne zaman türkiye'de bir partiye "yürü ya kulum" derse o parti her eğilimden adamı transfer etmeye başlar. anap da böyleydi akp de... yeni chp de aynı yolda ilerliyor. mansur yavaş "sol" yada "atatürkçü" hatta laik bir aday bile değil. beypazarı belediye başkanıyken yanında sopalı adamlarla içkili mekanlara baskınlar yapan birinden bahsediyoruz. geçen seçim mhp adayı olmasına rağmen bildiğimiz anlamda milliyetçi dahi değildir. nev'i şahsına münhasır, sarıgül benzeri bir tip. sağın sarıgül'ü de diyebiliriz.

dün çıktı odtü yolunun yapılması lazımdı dedi 3-5 yanar döner gazetecinin gazıyla kendisini kurtarıcı belleyen yarım porsiyon chp tipi solcu aydınımsıları göt etti.

chp siyasi hırsla yavaş'ı transfer ederek melih gökçek'in önünü bir kez daha açtı. yavaş mhp'de kalsaydı sağ oyları bölerek chp'ye ankara belediye başkanlığı için şans tanıyabilirsdi ama şimdi yavaş'ın oylarının çoğu akp'ye kayarken yavaş'ı sindiremeyen ulusalcı/atatürkçü profildeki chp seçmeninden de beklenenden az oy alacak...
güncel Önemli Başlıklar