bugün

fırat aydınus un felipe melo ya küfretmesi

olayı sükunet ile irdelersek karşımıza farklı durumlar çıkmaktadır. herkes burada fırat aydınus'a yüklenmiş ama bence bu tutum gayet samimiyetten ve hakkaniyetten uzak.

hiçbir hakem, küfür etme sınırını aşacak kadar bir oyuncuya sabır göstermez. önce uyarır, sonra sarı kart gösterir. eğer karşıdaki hala iflah olmadıysa kırmızı kart ile oyundan atar. olması gereken de budur.

işte türkiye liginde, özellikle galatasaray'ın maçlarında durum normal seyrinin dışına taşmaktadır. hiçbir hakem, galatasaraylı bir futbolcuya kolay kolay kart gösteremez. galatasaray lobisinin bu ligdeki gücü buna asla izin vermez. hakemler üzerinde çok büyük bir baskı vardır galatasaray lobisi tarafından.

felipe melo bildiğiniz üzere kart sınırında. haftaya da deplasmanda karabük ile maç yapacak galatasaray. haftalardır zaten felipe melo'nun bütün tacizlerine rağmen hakemler sarı kart gösteremiyorlar bu bir gerçek. aksini iddia edene sadece gülerim.

8 mart 2014 galatasaray akhisar belediyespor maçı'nda fırat aydınus, yukarıda saydığım nedenlerden mütevellit felipe melo'ya hak ettiği sarı kartı veremiyor. felipe melo ise arsız bir oyuncu olduğu için fırat aydınus'u sürekli taciz ediyor. fırat aydınus ise tepkisini ancak küfür ederek gösterebiliyor. çünkü galatasaray lobisi güdümündeki merkez hakem kurulu, fırat aydınus'un felipe melo'ya sarı kart vermesini engelliyor!

benim anlamadığım, hal böyleyken en tetikçi hakemlerden biri olan fırat aydınus'un hakemliği bırakmasını galatasaray taraftarı neden istiyor? fırat aydınus'un tepkisi, oynanan oyunların doğal bir yansımasıdır. eğer fırat aydınus'a tepki veriyorsanız galatasaray lobisine de tepki vereceksiniz arkadaşlar. sizi empatiye ve samimiyete davet ediyorum.