bugün

sana cay demlesem gelir misin

doritos ala turca reklamlarında boy gösteren ali turka lakaplı, kısaca tarkanın yandan yemişi kişiliğin sarf ettiği cümle, şarkıcık. bu şahıs doritos reklamlarında sana çay demlesem gelir misin isminde salak bir şarkı eşliğinde uzaylı yaratıkların bile yapamayacağı hareketleri yapmayı başarmıştır.

bu kadar mı gereksiz bir reklam ve senaryo olur. ali turca lakaplı şahıs, tüm bu yaptıklarına rağmen günlük hayatta insanların yüzüne bakabilme cesaretinde bulunmuştur. ''lan bi s.ktir git çay demle sen; a.k, senin yerine ben utanıyorum'' diyesi geliyor insanın...

doritos yediği varsa da bu reklamdan sonra doritos yemez ediyorlar insanı, en iyi markalardan olan coca cola nın reklamlarındaysa ''bırrrrrr'' diye aptal replikler eşliğinde anlamını hala çözemediğim garip hareketler yapılıyor, doritos reklamında '' sana çay demlesem ebemi z.ker misin? '' gibi aptal senaryolar hazırlanıyor.

lan bu büyük firmaların reklamını yapan ajanslar çok mu uyanık? yoksa biraz denyoluk mu var bunlarda?

ne bileyim daha yaratıcı olur insan, bungee jumping yaparak cips yemeye çalışan ya da çay demleme makinasında çay yaparken elini yakıp üzerine coca cola dökünce rahatlayan tipler olsa ne ala.

bence reklam ajansları sözlüklere bi göz atmalı... hala sözlüklerdeki potansiyelin farkına varmış değiller... * *