bugün

yolculukta uyuyup basini yandakinin omzuna koymak

sevgiliyle yapılan yolculukta huzuru bulup, hem de yol boyunca onunla konuşmaktan sıkılmamak ve yalandan romantik takılmak amacıyla yapılan olay.

ama tabi ben böyle romantik bir olay yaşamadım. benim yaşadığım hadise farklıydı.

12 yaşındayken herkes gibi orta 1'de okuyordum. yaz tatili başladı, bir işe girip çalışmaya başladım. hafta sonu yazlığa gidiyor, çalıştığım günlerin yorgunluğunu atmaya çalışıyordum. gemlik'i hemen geçince, küçük kumla adında bir sahil beldesi var. oraya ancak aktarmalı gidebiliyorsun. önce gemlik'te iniyor, sonra gemlik'ten küçük kumla minibüslerine biniyorsun.

bursa - gemlik arası o zamanlar minibüsle rahat 45 dakika filan sürüyordu. ee uyumak lazım. zaten yorgunluk var, cumartesi öğlen haftalığı alıp işten çıkmışım. giderken yolda uykuya daldım. sonrasında bir uyandım, birinin omzunda yatıyorum. yalnız oturuyordum, yanımda kimse yoktu. meğerse bir teyze yanıma oturmuş, onun omzuna başımı koymuşum. şöyle bir doğruldum, sonra tırstım. eyvah dedim kadın azarlayacak. "yat oğlum, uyu sen" dedi ve başımı okşadı. ne iyi teyzeymiş ya. aradığım huzuru o teyzede bulmuştum, yolculuğun bitmesini hiç istemedim. bunları yazarken o an yaşadığım duyguları şimdi de yaşadım, hüzün kapladı dört bir yanımı..

neyse bu kadar hüzünlü dakikaların ardından, biraz eğlenmeye ne dersiniz? hep beraber söylüyoruz; dol karabakır doooll dol dol..