bugün

kazım karabekir

Kurtulus savasi boyunca imzaladığı her anlaşmanın kalemini saklamis büyük komutan. Sayesinde gümrü antlaşma siyla Doğu sinirimizi belirlemiştir.
Bugün olum yıl donumudur.
Ayrıca bir de müzesi vardır. Meraklısı için
(bkz: http://tr.m.wikipedia.org...kir_Pa%C5%9Fa_M%C3%BCzesi)
Kızı Timsal Karabekir Tübitak a yaptigimiz projeyi(kazim Karabekir yetim çocukları yetiştirmesiyle ilgili bir proje: o zor savaş yıllarında çocuklara müzik derslerinden tutun mat. Hayat ve doğa bilgisi kişisel bakim/gelişim güreş dersleri vs vermesiyle o dönemde Osmanlının en modern eğitim sistemiyle o çocukları süper donanımlı eğitmesiyle ilgiliydi proje) tebrik için Okulumuzu ziyaret etmişti, cok güzel bir konferans verdi. Kazım Karabekir'in timsal ismini ona nasıl verdiğini anlatmıştı:
Olay söyle efendim timsal hanim kazim Karabekir'in en küçük kizidir. Timsal hanımın ablalari(ikiz)hayat ve Emel dir. Pssamizin esi timsal hanima hamileyken Paşamiz demiş ki eğer oğlan olursa ismi temel olacak. Böylelikle işte budur hayat işte budur Emel işte bu da temelimiz olur demiş. Lakin kız doğmuştur beklenen çocuk işte o zaman pasamiz demis ki: bu da benim timsal im olsun hayatımin ve emelim im timsali olsun. Bugün timsal Karabekir hala konferans/konuşma verir kimi zaman davet üzere kimi zamanda bizim okula yaptığı kendi isteğiyle ziyareti gibi.
Ruhu sad olsun vesselâm.