bugün

12 ağustos 2007 trabzonspor sivasspor maçı

bu ülkede futbolun bittiğinin göstergesi. hemşericiliğin, ayakçılığın son noktası. şu dakika itibari ile tası tarağı toplayalım, maç falan da izlemeyelim. zira bu kararla dört kolluya binmiştir türk futbolu.

hafta boyunca birbirinden şuursuz açıklamalar yapan trabzonspor başkanı galip geldi. çünkü ondan çok daha şuursuz ve korkak bir federasyon başkanı var bu ülkenin futbolunun başında. 3 puan bize yazılacak, yoksa desteğimi çekerim demek yetti yüreksizlerin ortaya çıkması için. evrensel kurallar olmasa tescil de ederlerdi bu maçı. hiçbir utanma emaresi göstermeden.

inanılır gibi değil. maçla alakası olmayan bir dolu adam sahaya girip adam tartaklıyor ve o takıma bir şans daha veriliyor. ellerindeki tek done ise maçın bitmesine 30 saniye kalması. 30 saniye kala maç tatil edilmezmiş. bir salise bile kalsa sahana gelmiş takımı tartaklatamazsın arkadaş diyen yok. inanılır gibi değil.

bu dakika sonrası bir tane taraftarı bile tutamazsınız tribünde. isteyen dalacak içeri. nasıl olsa emsal karar var artık ortada isteyen atlar, biz alakasız bir yerde bile oynatırız diye. peki manisa'nın suçu neydi? onlara neden cart diye kesildi ceza? delikanlılıkları manisa'ya mi yetti? yazıklar olsun.

en güzel lafı mecnun odyakmaz etmiş. taraftarı kışkırtıp kendimizi dövdürdüğümüz için özür dileriz demiş. anlayana 10 numara ayar ama anlayacak kapasitede bir tane adam yok federasyonda.

aslında bu işin en sığ tarafı. koca ceza hukukunda tecavüzün cezası 24 yıl, tecavüz edip öldürmenin cezası 8 yıl olursa; yani hukuk tecavüz eden aşağılık herife resmen yol gösterirse, futbolda da bu olur.

ulusoy derhal defolup gitmelidir bu ülke futbolunun başından. çok sevdiği koltuğu da kargo ile evine yollanmalıdır. çünkü artık o koltuk eyyamın, ayakçılığın, çifte standartın koltuğudur.

çünkü o koltuk artık hakikaten ulusoy'un koltuğudur.