bugün

kadınlarınızı hafifçe dövünüz

gerçek olmaması umulan hadis/ ayet (?). eğer çeviride bilerek yapılmış bir değişiklik yoksa ben bundan sonraki hayatıma ateist olarak devam ediyorum.

--spoiler--
Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır.
--spoiler--

kimse kusura bakmasın da birini birinden üstün kılan bir yaratıcı olması fikri bana çok ters. bunun tek açıklaması kuran'ın ataerkil toplumlar tarafıdan değişikliğe uğramasıdır. şimdi kuran değiştirilmedi ilk günkü gibidir tarzında zırvalayacak olanlar da o zaman bana spoiler içindeki cümleyi açıklasın. hangi yaratıcı yarattıklarından bazılarını diğerlerinden üstün kılar ki? bildiğin puritan bakış açısı bu. puritanlar şöyle buyurur "yaratıcı > insan, erkek > kadın ve çocuklar, efendi > köle." erkeğin kadından üstün olarak yaratılması olayı eğer ataerkil bir toplumun ürünü değilse, o zaman ben bir kadın olarak erkeği benden üstün kılan bir yaratıcıya neden güveneyim? hiçbir mantıklı açıklaması yok kuran'ın değiştirilmiş olmasından bakşa. yanlış, çok yanlış.

hırsımı alamadım devam ediyorum editi: kutsal kitabında böyle bir ifade geçen toplumların nasıl gelişmiş olması beklenir ki? sonra da müslüman toplumlar neden geri kalmış? kutsal kitabında geçen bu tür ifadelerden dolayı. senin kutsal kitabında biri diğerinden üstündür diye ifade geçiyorsa o toplumlar da bundan sonuna kadar yararlanmak için yollar arar bulur. sonra gelsin kadına şiddet olayları, hatta kadının öldürülmesi. eee sen kutsal kitabında meşru kılıyorsun ki olayı! anlamadığım şey neden koruma ve kollanmaya ihtiyaç duyduğumuz. sen üstün kılma olayını yapmasan kadının korumaya da ihtiyacı olmaz.