bugün

solid snake

Solid Snake, Metal Gear serisinin ana karakteridir."imkansızı mümkün kılan kişi" olarak bilinir ve dünyanın büyük çoğunluğuna göre bir efsanedir.180'in üstünde bir IQ'ya sahip olan ve 6 dil bilen Solid Snake, ileri derecede eğitim almış elit bir askerdir ve paraşüt kullanmakta, "scuba" dalışı yapmakta, serbest tırmanmada,her türlü silahı kullanmada ve çeşitli göğüs göğüse muharabe teknikleri konusunda ustadır.

Solid Snake, amacı 20. yüzyılın en büyük askeri olan Big Boss'u klonlayarak mükemmel askeri yaratmak olan "Les Enfants Terribles" projesinin bir ürünü olarak 1972'de doğdu.Projenin arkasındaki kişiler tamamıyla aynı olan bir klon yaratmak yerine tüm "baskın" genlerin öne çıktığı bir klon yaratmak istediler.Böylece Solid ve Liquid Snake yaratıldı,biri Big Boss'un baskın (dominant) genlerini diğeri de çekinik (resesif) genlerini aldı.Diğer taraftan proje sonucu olarak en son doğan Solidus Snake hem baskın hem de çekinik genlerin öne çıktığı "tam dengeli bir başyapıt"tı.

1991 yılında Snake, Körfez savaşı sırasında kendisinin de aralarında olduğu bir bölük Yeşil Bereli'yle birlikte batı Irak'a sızdı ve daha sonra 1995 yılında özel birlik FOXHOUND'a katıldı.

-Outer Heaven Krizi-

Solid Snake'in FOXHOUND için olan ilk görevi Operation Intrude N313'tü, yani 1995'teki "Outer Heaven Krizi"ydi.Görev hedefleri; Outer Heaven'a sızmak,Metal Gear'ı yoketmek, rehin tutulan başka bir FOXHOUND üyesi olan Gray Fox'u kurtarmak ve Outer Heaven'ın arkasındaki kişiyi etkisiz hale getirmekti.Bu kişinin FOXHOUND'un komutanı ve 20. yüzyılın en büyük askeri olan Big Boss olduğu ortaya çıktı! Snake ve Big Boss uzun süre dövüştüler fakat en sonunda Snake galip çıktı.

Outer Heaven olayından sonra, Solid Snake FOXHOUND'dan ayrılmaya karar verdi.Daha sonra CIA tarafından işe alınan Snake, sistemin işleyişinden rahatsız olana kadar altı ay boyunca CIA için gizli ajan olarak çalıştı.Bundan sonra, Snake paralı asker olarak çalışmaya başladı ve yeterince para kazandıktan sonra Kanada'nın ıssızlığında kısmi bir emekliliğe çekildi.

-Zanzibar Land isyanı-

1999 yılında, Snake'in önceki komutanı olan, Roy Campbell Snake'i Orta Asya'daki bir görev için tekrar çağırdı.Zanzibar Land isimli yeni kurulmuş silahlı bir devlet, petrolü rafine eden mikro organizma OILIX'in mucidi olan Dr.Kio Marv'ı kaçırmıştı.Snake'in bu seferki görev hedefleri Zanzibar'ın çevresindeki görünüşte aşılamaz olan duvarı aşıp içeri sızmak ve Dr. Kio Marv'ı kurtarmaktı.Snake her iki görevi de başarıyla yerine getirdi ve Zanzibar'ın derinliklerinde, tekrar inşaa edilmiş olan, Metal Gear'ı bir kez daha yoketti. Bundan sonra, en iyi arkadaşı Gray Fox'la bir mayın tarlasının ortasında yumruk yumruğa dövüştü.Gray Fox'un görünürdeki ölümünden sonra Snake, OILIX üretim formülünü ele geçirdi ve Zanzibar'ın başındaki kişi olan Big Boss'la teke tek savaşmaya başladı.Big Boss'un Outer Heaven'daki patlamadan sağ kurtulduğu ortaya çıktı .Big Boss,Snake'e içinde askerlerin kendilerine her zaman yer bulabileceği kargaşa ve savaştan oluşan bir dünya yaratmak için Zanzibar'ı kurduğunu söyledi bundan sonra da kendisinin Snake'in babası olduğunu açıkladı.Bu inanılmaz haberin karşısında şaşıran Snake bu bilgiye rağmen Big Boss'la ölümüne savaştı ve her ne kadar savaşın galibi olsa da babasını öldürmüş olduğu gerçeğini yıllar sonra bile aklından çıkaramadı.Zanzibar Land isyanı'ndan sonra Snake, Kuzey Amerika'ya döndü ve savaşla yıpranmış geçmişini unutmaya çalışmak ve travma sonrası stres bozukluğunun iyileşmesi için Alaska'da inzivaya çekildi.

-Shadow Moses Olayı-

2005 yılında, yakın zamanda yeniden oluşturulmuş FOXHOUND'un üyelerinin Shadow Moses Adası'ndaki bir nükleer atık tesisini işgal etmesi üzerine Snake, Roy Campbell tarafından bir kez daha emeklilikten geri çağrıldı .Görevi ilk olarak tek başına nükleer atık tesisine sızmak ve DARPA şefi Donald Anderson'u ve ArmsTech başkanı Kenneth Baker'ı kurtarmaktı diğer hedefleri de teröristleri etkisiz hale getimek ve olası bir nükleer bir saldırıyı önlemekti.Bu sefer Snake karşısında, Big Boss'un genleri kullanılarak genetik olarak geliştirilmiş bir ordu olan Genome Ordusu'nu ve Revolver Ocelot'tan, Sniper Wolf'tan, Psycho Mantis'ten,Vulcan Raven'dan, Decoy Octopus'tan ve Liquid Snake'ten oluşan yeni FOXHOUND'u buldu.Snake'in destek timi ise,(Snake gibi emeklikten geri çağrılmış) FOXHOUND''un eski komutanı Roy Campbell'dan, silah uzmanı olan Nastasha Romenenko'dan, bilgi analizcisi Mei Ling'den , hayatta kalma teknikleri uzmanı Master Miller'dan ve FOXHOUND'un başhekimi olan Dr. Naomi Hunter'dan oluşmaktaydı.

Göreve başlamadan önce Snake'e bilgisi dışında, Zanzibar Land'de Gray Fox'a yaptıklarından sonra onun ölmesini isteyen, Naomi tarafından FOXDIE virüsü enjekte edilmişti. Bu virüs Kenneth Baker'ı ve FOXHOUND üyelerini öldürmek için programlanmıştı.Virüs aynı zamanda Snake'i öldürmesi için de ayarlanmıştı fakat Naomi virüsün yapısını değiştirerek Snake'in vücudunda aktif hale geçme süresini rastgele olacak şekilde ayarladı.

Shadow Moses'a başarıyla sızan Snake, (daha sonra aslında Decoy Octopus olduğu ortaya çıkan) Donald Anderson'u ve Kenneth Baker'ı kurtarmaya çalışırken ikisi de FOXDIE nedeniyle kalp krizinden öldü.Bir de bunlara ek olarak Snake dövüşüp yendikten sonra kendisinin Gray Fox olduğunu açıklayan, gizemli bir "cyborg ninja"yla karşılaştı.Daha sonra da silah olarak kullanılacağını bilmeden Metal Gear REX'i tasarlayan Otacon'la karşılaştı ve onunla arkadaş oldu.Ayrıca kendisinden oldukça hoşlandığını belirten ve saldırı olduğunda o sırada tesiste görevli bulunan Campbell'in kızı Meryl'le de arkadaş oldu.Snake en sonunda Revolver Ocelot hariç tüm FOXHOUND üyelerini etkisiz hale getirmeyi başardı ve daha sonra karşılaştıkları zaman Liquid , Snake'e ikisinin aslında "Les Enfants Terribles" projesinde Big Boss'un klonları olarak yaratıldıklarını ve kardeş olduklarını söyledi.Bundan sonra Snake, Metal Gear REX'i kullanan Liquid'le savaşmaya başladı ve Gray Fox'un da yardımıyla Metal Gear'ı yoketmeyi başardı.Bunun üzerine Liquid ve Solid, REX'in tepesinde yumruk yumruğa dövüşmeye başladılar.Snake bu dövüşü de kazanarak Meryl'le birlikte Shadow Moses'dan kaçtı.

Görev sona erdikten sonra, Snake'in düşündüğü gibi biri olmadığını anlayan Naomi, Snake'in Gray Fox'a yaptıklarını affetti ve Snake'e kendisine verebileceği tek öğüdün "hayatını yaşamak" olduğunu söyledi. Yaptıkları nedeniyle Naomi tutuklandı ve yüksek güvenlikli bir tesise kapatıldı. Bunun üzerine Naomi'yi kurtarabilecek tek kişi olan Snake tesise sızdı ve Naomi'yi kurtardı.

-Tanker Olayı-

Shadow Moses olayından sonra Snake, Nastasha Romanenko ve Otacon Philanthrophy adında bir Anti-Metal Gear grubu kurdular.2007 yılında Otacon, Deniz Piyadeleri tarafından Metal Gear RAY adında yeni bir Metal Gear geliştirildiğine ve petrol tankeri görünümünde olan bir deniz piyadesi gemisiyle taşındığına dair isimsiz bir tüyo aldı. Bunun üzerine Snake, tankere sızdı ve çabucak Metal Gear RAY'in bulunduğu alttaki kısımlara doğru indi.Metal Gear RAY'in varlığına dair fotoğrafik kanıt elde ettikten hemen sonra, Shadow Moses'tan kaçmış tek FOXHOUND üyesi olan ve aslında tüm bu olayların ardındaki güç olan "Patriots" isimli gizli bir örgüt için çalışan Revolver Ocelot ortaya çıktı ve RAY'i ele geçirerek "gerçek sahipleri"ne geri götürüceğini iddia etti. Bunun hemen ardından zihni , Shadow Moses'ta kaybettiği kolun yerine takılan Liquid Snake'in kolu tarafından ele geçirildi.Bunun üzerine Snake saklandığı yerden çıkıp Liquid'le yüzleşti fakat çok geç kalmıştı; Liquid, Metal Gear RAY'i kullanarak Solid Snake de içindeyken tankeri batırdı ve olay yerinden kaçtı. Neyse ki, Otacon küçük bir botla Manhattan kıyısında bekliyordu ve Snake'i kurtardı .Bu arada Amerikan ordusuna ait bir Cypher tarafından çekilen fotoğrafları nedeniyle Snake, tankeri batırmakla suçlandı .Bunun üzerine Snake ve Otacon önceden çaldıkları Liquid Snake'in vücudunu kaza yerine yerleştirerek insanların Solid Snake'in öldüğünü sanmasını sağladılar.

-Big Shell işgali (Manhattan Olayı)-

Tanker olayından iki yıl sonra , Arsenal Gear adında başka bir Metal Gear'ın varlığı hakkında söylentiler çıkmaya başladı ve Snake bunun doğruluğunu araştırmak için Iroquis Pliskin adında bir donanma askeri kılığına girerek Big Shell'e sızdı.Bu arada Big Boss'un diğer klon oğlu olan Solidus Snake'in emri altındaki Dead Cell isimli, eskiden hükümet için şimdi ise bağımsız çalışan, özel bir askeri birlik Big Shell'i işgal etti. Oradayken Snake, Big Shell'i işgal eden teröristleri durdurmak ve rehineleri kurtarmak için gönderilmiş çaylak bir asker olan Raiden'le karşılaştı.Yaşadıkları birçok olaydan sonra Snake, Raiden'e Otacon'un üvey kardeşi olan Emma Emmerich'in ürettiği bir bilgisayar virüsünü Arsenal Gear'ın yapay zekasına yüklemesine yardım etti. Arsenal Gear'ın üzerine çıktıktan sonra Snake ve Raiden önlerine çıkan Arsenal Gear askerleriyle savaşarak ilerlediler.Yolun sonuna geldiklerinde ise tanker kazası nedeniyle Snake'i babasının ölümünden sorumlu tutan Dead Cell'in lideri Fortune, Snake'i kendisiyle savaşmaya çağırdı.Snake bu arada Raiden'e ilerlemesini işaret etti ve Fortune'a babasını öldürenin Ocelot olduğunu söyledi.Uzun bir mücadelenin ve birçok olayın ardından Raiden, Solidus Snake'i öldürmeyi başardı.Bu arada zihni bir kez daha Liquid tarafından ele geçirilen Ocelot, Arsenal Gear'da bulunan RAY'i çaldı ve edindiği bilgiler doğrultusunda "Patriots" örgütünün bulunduğu yere doğru yola çıktı. Bunun üzerine Snake RAY'in arkasına atladı ve üzerine bir izleme cihazı yerleştirdi.Daha sonra ise Raiden'i görmeye Manhattan'a giden Snake ona kendisinin ve Otacon'un, Ocelot'un peşinden "Patriots"örgütünü bulmaya gideceklerini söyledi.

kaynak : http://www.mgsturk.com/