bugün

saç bakımı

kadınlar için yapılan en önemli bakım aktivitesidir. Saç bakımı denilince de akla evvela saç boyama gelir haliyle. Ama dikkatli olunmalıdır.

"- Yıpranmış bakımsız saçlarda istenen verim elde edilemeyebilir. Boya tatbikinden önce saçlarınızın bakımlı olmasına özen gösterin.
- Boya karışımı hazırlandıktan sonra hemen tatbik edilmelidir. Aksi takdirde boya, etkisini yitirir ve işleminiz yarım kalır.
- Kınalı Saçlarınızı da boyayabilirsiniz. Ancak kına saç boyasının saçlara nüfuz etmesini önleyebilir.
- Kalıcı boyalarda, saçlarınızı tekrar boyamayı düşünüyorsanız en az 1-2 hafta beklemelisiniz. Aksi takdirde saçlarınız yıpranabilir.
- Geçici boyalarda ise saç renginizi beğenmediğiniz takdirde boya uygulandıktan hemen sonra geçici boya kullanarak saç renginizi değiştirebilirsiniz.
- Geçici boyalarda, kalıcı boyaların aksine saç yeni yıkanmış ve nemli olmalıdır.
- Ten renginizi ortaya çıkarmak için saçlarınızı gerçek renginin iki ton açığı ya da koyusuna boyayın.
- Saçlarınızda ciddi renk değişimleri düşünüyorsanız çekinmeyin fakat beğenmeme riskine karşı bu tür değişimleri kuaförde yaptırmanızda yarar var.
- Bal sarısı, çikolata kahvesi gibi sıcak tonlar sizi ulaşılabilir, kirli sarı, kestane kızılı gibi soğuk renkler daha başına buyruk gösterir.
- Saç renginizi değiştirmeden önce eşinizin ya da sevgilinizin fikrini de alabilirsiniz. Ancak eninde sonunda son kararı içinizden gelen sese göre verin.