bugün

acı kavun

baş belası sinüzit hastalığının bir numaralı düşmanı olan tıbbi bitki. ankarada yaşayan biri olarak temin etmek istediğim fakat nereden bulacağımı bilemediğim ve benim için hayat memat meselesi olan bitkidir. ankarada bu bitkiyi nereden bulacağımı söyleyen biri olursa ona minnettar kalacağım.

bitkinin özelliklerine gelince parmağınızla değdiğiniz an içindeki basınçlı sudan dolayı sağa sola anında uçuşa geçer ve ne oluyor lan dediğiniz bir an yaşarsınız. suyu burna veya ağız yoluyla direk alınmamalıdır. suyla karıştırılarak burna bir iki damla damlatılırsa sinüs iltihabını akıtır. kulak iltihabı kulak çınlaması falan gibi rahatsızlıkları ve daha bir çok hastalığın tedavisinde işe yarar.

Acı kavun bitkisi yol kenarlarında, otların bulunduğu yerlerde, dip kısımlarında, çoğunlukla nemli ortamlarda, dere kenarlarında rahatlıkla bulunabilir. Yürürken dikkatli bakıldığında karşınıza çıkar. bitki olgunlaşınca kendi kendini füze gibi fırlatarak tohumlarını etrafa saçar ve böylece neslini sürdürür. suyu saklanabilir.