bugün

ben görmediğim allah a inanmam

tevil üstüne teville açıklanmaya çalışılan söz.
(bkz: ben görmediğim allah a inanmam/#21292921) biz burada konunun detayını vermişiz, bunun tarihsel sürecini kısaca aktarmışız, zat-ı muhterem gelmiş kelamcılık oynuyor. ''size şahdamarından yakınım'' ve ya ali'nin ben görmediğim allah'a inanmam dediği masalı kendi tevilinize göre kur'an'i çerçevede olabilir. ama bu sizin teviliniz olarak kalır. çünkü verilen ayetlerle görülmeyen allah'a ibadet etmeme mevzusunun yakından ve ya uzaktan alakası yoktur.
hadis-i şerif dediğiniz saçmalıklar ise farklı dinin unsurlarınan oluşan, çoğunlukla siyasi amaç gütmek, allah adına yalan söylemek, peygamberi yücelteceğim derken aşağılamak gibi misyonlar üstlenmiş mişnalardır. kur'an'da muhammed tarafından yazılmışa kadar gider argümanı da çok sığ bir köşeye sıkıştırma yöntemi, onu da tartışırız gerekirse.
tek ölçüt kur'an süzgeci ise bu söz o süzgeçten geçmiyor. çünkü peygamber'e bina edilmemiş vasıfların çoğu maşallah hz.ali'de var. benim anlatmak istediğim ile anlamak istediğiniz arasında fark olunca algınız tevillerden ibaret olacaktır. yineliyorum, bu söz hz.ali'ye ait değildir. işte kaynaklar buyrun bakın.
ayrıca; başka bir kıssa da hz. ali ibadet ederken yanına gelen kafirin ya alah yoksa mealindeki bir kıssaya binaen ali'nin verdiği cevap günümüz cahil müslümanlarının pragmatist algısının birebir aynısıdır; ''ya allah varsa''...

bir yanda aristovari bir hz. ali örneği, bir yanda taklitçi müslüman zihniyetin çarpık algısındaki ''ya varsa'' diyen hz.ali...
bu çelişkilere kur'an'ı uydurmak zor değil anlaşılan sizler için.
ayrıca yazdıklarımın hiçbirinin arasında ''öcüler'' yoktur. alışılageldik saçmalıklarınız kağıttan kuleler olduğu için, içinizeki korku varsa şayet onu bastırmak kendinize düşer.
söyleyecek sözünüz bilgiden ziyade tevil olacaksa neden benle zaman kaybediyorsunuz ki?