bugün

siberia

11.bölümüyle sezon finali yapacak dizidir.

ama muhtemelen 2.sezonu göremeyeceğiz. oysa ciddi manada ilgimi çeken bir diziydi, üzülüyorum bu kadar az ilgi görmesine.

daha önce de yazıldığı gibi dizideki karakterlerin tamamı kendi gerçek isimleriyle oynuyor. bu hoş bir detay bence. bir kaç mantık hatası var, çok ustaca kurgulanmadığı belli oluyor. ama yine de izlerken insana o gizemi ve heyecanı yaşatabildiğini düşünmekteyim. oyuncuların tamamı amatör; en deneyimlisi daha önce 1-2 filmde yan karakter olarak oynamış. bu da tabi ki oyunculuk kalitesini düşürüyor, ama yine de vasat olduğunu düşünmüyorum.

--spoiler olabilir, olmaya da bilir emin olamadım--
ayrıca sabina karakteri, dizinin başında olabildiğince itici ve soğuk gösterilmeye çalışıldı. daha sonra da olabildiğince içten ve soğuk. ne olursa olsun soğuk sıfatını bu kadının üstünden çekmeyecekler belli ki.* ama ciddi manada hayatta kalanlar arasında bana güvenilir gelen tek kişi o.
--spoiler olabilir, olmaya da bilir emin olamadım--

ayrıca sezon finalinde muhtemelen paranormal olaylar kısmen açıklığa kavuşacak. ama muhtemelen gelen cevaptan çok yeni soruyu da ardında bırakıp gidecek dizi. bir umut; yayından kalkmazsa seve seve 2.sezonunu bekleyeceğim dizi olacaktır.