bugün

atatürk olmasaydı biz olmazdık

bu hesaba göre fatih sultan mehmet olmasaydı atatürk diye bir şeyde olmazdı ama bir ülkenin kaderinde zafer var ise illaki hasana mehmete mustafaya hüseyine maal olacaktır o .

yani bir ülkenin kaderinde zafer yoksa 1 milyon tane atatürk gelse dağ taş atatürk olsa atatürk solusakda netice asla değişmez ve o savaş kaybedilecektir anlatabildim mi ?

o yüzden o mantıkdan uzaklaşın dağılın yoksa türk milleti dağıtmasını çok iyi bilir sizi . son pişmanlık fayda vermez sonra .

kaldı ki başlık açarken zekayı ve aklı kullanmamak . bakın yok demiyorum kullanmamak yani akıl tembelliği etmek kesinlikle yok değil . olmaz olurmu öyle bir aklımız varki çok küçük veriler dahi saliseden

çok çok daha az yani an içinde bir çok yeri dolaşıyor . beyinde ben işte buna teknoloji derim öyle intel çift çekirdek 40 çekirdek, 1000 çekirdek, çekirdek ambarı filan ooo milyonlarca yıl gerisi oluyor onlar .

insan en akıllı canlıdır aklı yok olurmu . milyonlarca hücreyi bizim haberimiz olmadan yöneten akıla nasıl yok deriz .

ee peki nedir ? aklı kullanmamak tır . akıldan bol ne varki 7 milyar tane akıl var orda sorun yok bakalım kaç tanesi ne şekilde kullanılıyor .

yaratılış amacına uygun mu yoksa değil mi ? olay bu abi .

kimse kusura bakmasın beyin gibi bir teknolojiyi öyle tesadüfen oldu iradesiz güçsüz eylemsiz kendi kendine oldu işte diyenler kendilerini kandırırlar bana martaval okumasınlar aynı beyinden herkesde var

hepimiz insan formundayız yani insan kendini nasıl kandırır biliriz geçsinler bu işleri bak ilerde ölüm var konu kaydı ama olsun faydalı bunlar faydasını görmeseydim burayada yazmadım . düşünelim kullanalım beyin bunun için zaten .

onuda kendimize çevirmeyelim tembellik etmeyelim çünkü o çok çok önemli geminin dümeni gibi onu kullamadan geliştiremeyiz oda kendi kendine gelişmez meret . o kadarınıda biz yapalım değil mi .

bi zahmet .