bugün
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba15
- almancıları aşağılayan lanet millet10
- çayı kaç şekerli içiyorsunuz13
- zamanla azalan şeyler4
- ktç'nin hala hayatta olması7
- kemal kılıçdaroğlu38
- her evde bulunan bozuk para biriktirme alanı4
- yaşlanınca cumaya gitmeye başlamak3
- koç burcu günlük yorumu3
- gençler iş beğenmiyor8
- iremga5
- iyi niyetli olan insana enayi denilmesi7
- kadınların cahil olduğu gerçeği3
- özgür özel4
- abazanlık insana neler yaptırır3
- yazarların ayak numarası3
- nervio3
- sessiz insanların gizemli sanılması6
- recep tayyip erdoğan7
- seçimlerde geçersiz oy kullanmak2
- market poşetlerini tekte taşımak4
- osmanlı tarihçileri3
- samsun'da elektrik akımına kapılan 3 işçinin ölümü12
- normal sözlük denen site4
- patronu görünce hızlanan çalışan2
- ekrem imamoğlu9
- ekonomi çok iyi10
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum27
- tekirdağ altın serisi2
- herkesin dışarıdan iyi görünmesi2
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması12
- ona bir şey söyle17
- sevdiğiniz yazarı başkasının favlaması3
- bebeksi bir hatunla sevgili olmak3
- yumuşatıcı kokan erkek3
- otobüste yanına oturan tip4
- gittiği her yerde sıçan insan2
- gocu27
- cumhuriyet halk partisi10
- bu dünyanın minnoş kalplere uygun olmaması4
- şiddetli akan ırmağa giren akılsızlar4
- süresiz nafakanın artık bitmesi2
- 10 yıldır sözlüğü ve yazarları inceliyorum17
- sabahları gazete okumak4
- adana sıcağı2
- cnn türk2
- türkiye11
- zeynep atılgan4
- parmak kulağa girince parmak mı zevk alır kulak mı2
- sıcak hava2
"Kapitalizmin tüketim toplumu yaratmak için kullandığı en etkili araçlarından birisi olan moda, tüketim çılgını bireyler oluşturabilmek için her yolu dener. Bu amaçla kadın bedeninin seçilmiş olması ise asla bir rastlantı değildir.
Tanımlanması serbest nesne
Moda sektörü, kapitalizmin bir tüketim toplumu yaratmak için kullandığı en etkili araçlarından biridir. Kapitalizm tüketim çılgını bireyler oluşturabilmek için her yolu dener. Bu amaçla kadın bedeninin seçilmiş olması bir rastlantı değildir. Kadın, geleneksel olarak, patriyarka tarafından erkeğe bağımlı bir cins olarak tanımlanmıştır. Ama kapitalizm bunun da ötesine geçerek kadını ticari bir projeye dönüştürür. Kadının ikincil konumu kapitalizm tarafından derinleştirilir ve yeniden üretilir. Bu proje kapsamında kadın serbestçe tanımlanan bir nesnedir artık. Patriyarkal ve kapitalist düzende kadının toplumsal cinsiyeti erkekler tarafından tanımlanır. Tanımlayanın tanımlanan üzerinde, öznenin nesne üzerindeki iktidarı kurulur. Bu amaçla tarihte erkekler tarafından sayısız düşünce ya da söylem uydurulmuştur. Günümüzdeyse kadınların nasıl davranması ya da görünmesi gerektiğine ilişkin söylemler çeşitlenmiş ve hız kazanmıştır. Modern dönemde modern kadınlık söylemleri üretilir ve modern araçlarla yaygınlaştırılır. Bu söylemler, aslında, kadın bedenini ve kadın davranışlarını biçimlendiren bir iktidar tekniğinden başka bir şey değildir. Kapitalizm ve patriyarkanın birlikte sahneye koydukları bu oyun aslında erkek egemen cinsiyet rejiminin bir parçasıdır. Bu oyuna kadınların da katılmasıyla birlikte, iktidar içselleşir. Böylece kadınların irade ve bedenleri büyük ölçüde iktidarın denetimi altına girer. Kadınlar oyuna ge(tiri)lir.
Moda bir tür faşizmdir
Moda sektörü kadının toplumsal cinsiyetini maddi nesneler yoluyla teşhir eder. Kadın bedeni sezonluk defileler, mağazaların ışıltılı vitrinleri, reklam filmleri, afişler, kataloglar ya da medyada sunulan kadın imgeleriyle tek tipleştirilir.
Moda kadınları hasta eder
Moda sektörü kadının bedenine zarar verir. Kadınlar kendileri için üretilen imajlara benzemek isterken modanın kurbanı olurlar ve fiziksel olarak acı çekerler."
Tanımlanması serbest nesne
Moda sektörü, kapitalizmin bir tüketim toplumu yaratmak için kullandığı en etkili araçlarından biridir. Kapitalizm tüketim çılgını bireyler oluşturabilmek için her yolu dener. Bu amaçla kadın bedeninin seçilmiş olması bir rastlantı değildir. Kadın, geleneksel olarak, patriyarka tarafından erkeğe bağımlı bir cins olarak tanımlanmıştır. Ama kapitalizm bunun da ötesine geçerek kadını ticari bir projeye dönüştürür. Kadının ikincil konumu kapitalizm tarafından derinleştirilir ve yeniden üretilir. Bu proje kapsamında kadın serbestçe tanımlanan bir nesnedir artık. Patriyarkal ve kapitalist düzende kadının toplumsal cinsiyeti erkekler tarafından tanımlanır. Tanımlayanın tanımlanan üzerinde, öznenin nesne üzerindeki iktidarı kurulur. Bu amaçla tarihte erkekler tarafından sayısız düşünce ya da söylem uydurulmuştur. Günümüzdeyse kadınların nasıl davranması ya da görünmesi gerektiğine ilişkin söylemler çeşitlenmiş ve hız kazanmıştır. Modern dönemde modern kadınlık söylemleri üretilir ve modern araçlarla yaygınlaştırılır. Bu söylemler, aslında, kadın bedenini ve kadın davranışlarını biçimlendiren bir iktidar tekniğinden başka bir şey değildir. Kapitalizm ve patriyarkanın birlikte sahneye koydukları bu oyun aslında erkek egemen cinsiyet rejiminin bir parçasıdır. Bu oyuna kadınların da katılmasıyla birlikte, iktidar içselleşir. Böylece kadınların irade ve bedenleri büyük ölçüde iktidarın denetimi altına girer. Kadınlar oyuna ge(tiri)lir.
Moda bir tür faşizmdir
Moda sektörü kadının toplumsal cinsiyetini maddi nesneler yoluyla teşhir eder. Kadın bedeni sezonluk defileler, mağazaların ışıltılı vitrinleri, reklam filmleri, afişler, kataloglar ya da medyada sunulan kadın imgeleriyle tek tipleştirilir.
Moda kadınları hasta eder
Moda sektörü kadının bedenine zarar verir. Kadınlar kendileri için üretilen imajlara benzemek isterken modanın kurbanı olurlar ve fiziksel olarak acı çekerler."
güncel Önemli Başlıklar