bugün

kızım türk üm doğruyum demeyecek

şu platformda böyle giriftli biraz kanamalı az biraz da soğuk algınlığı yaratan bu tür konular hakkında pek yazasım yok lakin bu başlık altında kendimi tutamayacağım. yazmamak istememin nedeni politik bir hareket ya da korkularım değil tartışma kültürü olmayan ezbere konuşan sadece küfretmesini bilen düz mantık heyecanlı gençler yüzünden.

neyse

konu; t.c. toprakları üzerinde yaşayan vatandaşın biri "kızım türk'üm doğruyum demeyecek" demesi.

söyleyen kişi kürt. bağıran arkadaşlar, aslında tam bu noktada bile bütün argümanlarınız iflas ediyor lakin kafanız bassın diye konuyu daha da açasım var.

buz devrinde küçümencik, sevimli mi sevimli bir mamut vardı. ismi ellie neslinin tükendiğini sanan tek mamut karakterimiz olan manny günlerden bir gün ellie'yi görünce sevinçten çılgın atmıştı lakin ortada bir sorun vardı ellie kendini sıçan sanıyordu. ellia gökte bir kartal görse o kocaman cüssesiyle sıçan kardeşleri gibi ölü numarası yapıyordu tabi bu manzara karşısında hepimiz kahkalar atıyorduk. oysa çok hüzünlü bir sahnedir. neyse ki, sonra manny abimiz o davudi sesiyle bağırdı ve kuyruğuyla ağaca tutunmuş ellie'ye "kendine gel sen bir mamutsun" dedi. peyderpey ellie durumun farkına vardı. evlendiler çocukları oldu vs. bebeleride mamut oldu sıçan olmadı yani.

şimdi bizim türkiyamızdaki egemen gücün başka uluslara dayatmasıda aslında buna benzer bir şeydir lakin bizim hikayemiz böyle komik değildir çünkü işin içinde sistematik sürgünler, ölümler, işkenceler, asimilasyon politikaları vardır. tabi bu hikaye epey eski. bundan 80 yıl önce kabul gören fakat günümüzde iflas etmiş bir durum var ortada. kimse zorla bir başkasına sen türksün veya kürtsün dedirtemiyor. bu durumda kürt olan biri ne diye ben türk'üm ve mutluyum desin adam zaten türk olunca bir mutsuzluk durumu var ortada. türk dili, türk coğrafyası, türk'ün bilmem kaç bin yıllık tarihi, savaş destanları, şiiri, hikayesi, romanı, türküsü, şarkısı bunlar ancak bir başka ulusun bireyi olarak kendi benliğini inkar etmeden sayğıyla ve sevgiyle karşılanır fakat bir dayatma olunca sadece eziyete dönüşür. bir insanı kendi kimliğinden koparıp başka bir kimlik dikte etmek, kabul edelim ki; en değme faşist için dahi artık alt bellekte bir fahşettir.

eskimiş yok olmaya yüz tutmuş hiç bir derinliği olmayan savaş dönemlerine ait bir takım söylemler artık bu çağa uyum sağlamıyor. elbette kendisini o şekilde mutlu hisseden vardır bu da saygıyla karşılanması gereken bir durumdur ama kendisi için hiç bir anlam taşımayan bu tür şeyleri zorla kabul et demek kusura bakmayın biraz gerzekliktir.

toparlayacak olursak, bu söylemde bulunan kişi bir defa kürt olmasından mütevellit haklıdır. öyle ki, allah katında bile yüzdeyüz haklıdır mantığı ve vicdanı olan her insan içinde haklılık durumu tartışmasızdır. peki kimin gözünde haksızdır. işte varın orasını siz düşünün.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar