bugün

islam ülkelerinde tecavüz oranının düşük olması

ilk önce sormak gerekir islam ülkelerinde tecavüz olayları adliyeye yansıyor mu, kayıtlara geçiyor mu. ikincisi böyle bir istatistik, kayıt tutuluyor mu? Türkiye'e dahi tecavüze uğrayıp korkusundan kimseye anlatamayan yüzlerce kadın var. Ultra bir dinci yaklaşımıyla harmanlanmış katı bir baskıcı rejim izleyen bir ülkede, kadının adı hiç yokken, kim, afedersiniz, sikler onun tecavüze uğrayıp uğramadığını?

Şu mikroevren niteliğindeki sözlükte bile kazmalar var "mini etek giydiyse tecavüzü hak etmiştir" diyen ve buna gerçekten inanan. Mini etekli olup tecavüze uğrayan bir bayan polise gitse ve karşısına bu sözlükte şu tarz entry'i giren bir polis çıksa nasıl bir zihniyetle mücadele etmesi gerektiğini düşünebilirsiniz herhalde.

Doğru düzgün nüfus sayımının bile yapılamadığı Pakistan, Afganistan gibi ülkelerde neyin düzgün istatistiği tutulmuş ki tecavüzlerle uğraşsınlar?

Bu entry diğer ülkeleri aklamak amaçlı değildir; ama islam dünyasında tecavüz yok demek, komikliktir. Sadece Mısır'da son bir ayda iki yabancı gazeteci, hem de kameraların, hem de milyonların önünde tecavüze uğradı.