bugün

dershanelerin kapatılması

eğer ki dershaneler okullara açılmak sureti ile kapanıyorsa artan okul sayısı ile birlikte çalıştırılan öğretmen sayısı da artacaktır mecburen! burası önemli. mesela dershanelerde çalışma imkanı bulamayan müzik, resim, ahlak, iş teknik vb. gibi alan öğretmenlerine iş sahası açılacak.
öğretmenlerin haftada 30 saati aşmayacak olmasını da bir düşünelim. iki üç okul kapasitesini 2 günde kucaklayabilen dershaneler bunu mevcut kadroyla yapabilecekler mi? çalıştırmayı iyi bilen dershaneler paraya gelince "uştu uştu" oynayabilecekler mi?

öğretmenler açısından bakalım;

mesela canı sıkılan öğretmen milli eğitimden ayrılır geçer özele. bir müddet orada tıngırdar. özelden sıkılır "kafa dinlemeye" MEB'e geçer. oradan oraya keklik gibi seker, manevra alanı bulur. kendini geliştirdikçe peşinde koşanı artar. peşinde koşanı arttıkça kendini geliştirir, kapris yapacak blöf yapacak duruma bile gelir. düşünün bir öğretmenler! sadece size gıkını çıkaramayan masumlara yapmayacaksınız kaprisleri, çılgınlıkları, manyaklıkları...

- açılın şapşallar açılın kontes iniz geldi. hişşşt ses istemiyorum dedim kes sesini ay ne kadar salaksınız! gibi bir halde iken (devlette)

- düşünün değerli arkadaşlarım, bu pi sayısının içinde tüm hayatımızın rakamları, sayıları, dolap şifremiz, ayak parmak sayımız, babanızın müdüre, benim röfleye ödediğim miktar hepsi var. düşünün bir! gibi bir hale dönüşeceksiniz (özelde).

öğretmen sevmezler açısından bakalım;

öğrencisini (müşterisini) kırdığında en ufak incittiğinde tüm bu kazanımlarını müdür odasında kaybedebilecek bir öğretmen düşünün ey öğretmen sevmezler! veli toplantısına gidemezken bir telefonla ayar verecek, para veriyoruz ulan para! nidalarıyla öğretmenler odasını basacaksınız. devlette sizin çocuk salak iması ile yıllar geçerken özelde arkanızda koşturan müdür muavinini şunları söyler bulacaksınız kendinizi ey orta sınıf!

- lütfen biraz daha sabredin beyefendi. çocuğunuzdaki değişimi göreceksiniz sadece biraz sabır, lütfen. her çocuk özeldir!

genel bir bakış atalım;

başlasın topyekun yalakalık. uçuşsun riyalar.