bugün

22 temmuz 2007 seçimlerinin gösterdikleri

sozlerime %47 lik kisma gore diye baslamaliyim ki bsg kullananlarin sayisi artmasin;
- akp sag merkez partisidir. gerci 5 sene once de akp sag merkez partisi idi fakat bu cok gec anlasildi.
- %47 lik kisma gore ulkenin cumhuriyet'inin , laikliginin ve bir takim kutsal degerlerinin bir yere gittigi yoktur. aslinda bu artik %100 luk kisma gore de olabilir. cunku akp'ye oy vermeyen insanlar secim sonuclarini gorunce halkin %47 si gerici, seriatci , laiklik ve cumhuriyet karsiti olarak gormeleri aptallik olur.
- amacsiz , gereksiz ve mantiksiz secim vaadleri bu secimde sinifta kalmistir. demokrat parti , genc parti ve chp deli gibi yok oss kalkacak yok mazot felan filan olacak gibi dusunceler iptal olmustur.
- turk milletinde gune gore hareket etme olayi cok asiri vardir. secimden bir ay once askerlerimiz sehit olmus bunun sonucunda mhp meclise girmistir. *
- akp fakirden chp elit kesimden oy almistir. bu da akp nin demokrat chp ninde klasik devlet partisi oldugunu gostermektedir.
- halkin ordu ile alakasi yoktur. yani ordunun siyaset ile ugrasmasindan cok cay koymasini tercih etmektedir.
- secimden 10 gun once yapilan anketlerde akp nin oyu %35 cikmistir ve ne olmustur da secimden 1 gun once yapilan ankette %48 cikmistir. butun televizyon haberlerinde buyume rakamlari , enflasyon gibi istatistiksel veriler sunulmustur ve istikrardan bahsedilmistir. yani bu secimde de anliyoruz ki medya turkiyenin en onemli gucleri arasinda ilklerdedir.
- meclise yillar sonra bir sosyalist girmistir. hayirli olsun diliyoruz. (bkz: ufuk uras)
- onur oymen gibi bir demokrat 'in soyledigi " bu kadar sikintiya ragmen halkin verdigi oy mantikla aciklanamaz " sozuyle ne kadar demokrat oldugu anlasilmistir. yani sucu ulusalci takilan partisinde degil halkta aramaktadir. uzulerek belirtmeliyimdir ki kendilerine cay koymalarini diliyorum.
- sozlukte yazilan butun o aziz nesin ve bilimum o aptal dusuncelerde olan arkadaslari da onur oymen ile birlikte cay koymaya davet edilmektedir.