bugün

toyota avensis

2005 model avensis 1.6 elegant araç sahibiyim. bu tarz d sınıfı bir araç düşünenler için araç hakkında her yerde bulamayacakları bilgiler vereyim.

araç 1.6 motor ve 110 beygir. elegant donanımı gayet şık. iç hacmi yeterli. ergonomi ve diğer etkenler yeterli. süspansiyon gayet yumuşak fakat yol tutuştan çok fazla ödün vermiyor. yol tutuş açısından passat biraz daha iyi denilebilir. sportif bir sürüş istiyorsanız bu araç size göre değil. uzun yola giderim, rahat gideyim diyorsanız size göre.

merak edilen ve sık sorulan yakıt meselesi ile ilgili olarak; araçta 35 lt'lik lpg tankı ve tartarini marka sıralı lpg sistemi mevcuttur. bu lpg tankı ile şehir içi 270 km, karışık 330 km, şehirlerarası yaklaşık 410 km yol yapılabilmektedir. bu da günümüz lpg lt fiyatı dikkate alındığında yaklaşık olarak şehirler arası 19 kuruş/km, karışık 24 kuruş/km, şehir içi 30 kuruş/km değerlere tekabul etmektedir.

genel olarak toparlayacak ve özetleyecek olursak;

(+) artıları: yakıt ekonomisi, iç hacim genişliği ve konfor, dış görünüş ve iç dizayn cazibesi, aydınlatma sistemleri, ikinci el cazibesi, depolama gözlerinin fazlalığı ve hacimlerinin büyük oluşu, gayet büyük bir bagaj hacmi, arızasız ve lpg ile uyumlu bir motor, harika soğutan bir klima sistemi sayılabilir.

(-) eksileri: aracımda hill holder bulunmamakta ve yokuştan el freni desteği olmadan kalkışta araç biraz hantal kalıyor ve geri kaçırmasa bile patiye biniyor, farlar bir süre sonra güneşten soluyor ve değiştirmeniz gerekiyor, lpg sistemi olan araçlarda magnezyum olan subaplar eriyor ve inceldiği için bunları değiştirmeniz gerekiyor yaklaşık olarak 2200 tl civarı bir masrafınız olur ve ne zaman başınıza geleceğini kestiremezsiniz, araç sportif sürüşe uygun değil ve özellikle sollamalarda ve ani hızlanmalarda hantal kalıyor(vvt-i motor kullanmayı ve vtec, çift vanos, vvt-i, mivec vs subap ve motor sistemlerini iyi bilirim, kullanmayı bilmediğinden hantal kalıyor diyenleri üzerim).

genel olarak görüşlerim bu şekilde. son olarak satsam yine alır mıyım? evet alırım. fayda/maliyet düşünüldüğünde oldukça mantıklı bir tercihtir.