bugün

40 yaşına kadar dinsiz olmak sünnettir

sünnetin kelime anlamı zaten islam demektir. anlamı islam olan bir kelimenin islam gelmeden evvelki hareketlere ya da dönemlere yorulması başlı başına fesatlıktır. nisa suresinin 13-14. ayetinde "allah'a ve resulüne itaat" ifadesi vardır. peygamber efendimiz (sav) 40 yaşına kadar Allah'ın resulü olmak ile onurlandırılmamıştı, tabii Alemlerin rabb'ı bunu 40 yıl evvelden de biliyordu lakin kullar ve peygamber efendimiz bunu bilmiyordu. buradan yola çıkarak sünnet de Allah'ın resulüne itaat etmek, onun yaptıklarını yapmak, onayladıkları çerçevesinde ilerlemek ise 40 yaş sonrasını baz almamız gerekir çünkü 40 yaşından sonra Allah'ın resulü olmak ile şereflendirildi.

"Sünnet, Hz. Peygamber’in ibadet yönünden bazen özürsüz terketmekle beraber
sürekli yaptığı veya hulefa-i raşidinin yahut Hz. Peygamber’den sonra sahabeden
birinin devamlı yaptığı şeydir" sahabeler 40 yaşına kadar imansız mı geziyordu ki bunu biz sünnet olarak kabul edelim?

bunun yanı sıra kur'an birinci kaynaktır, kur'an ı anlamak için bize rehber olan hadis ve sünnetler ise ikincil kaynaktır. kitapta ne diyorsa açık ve net biçimde o yapılır, eğer anlaşılmayan ya da eksik yorumladığımız yahut bahsedilmeyen noktalar varsa bunun için de peygamber efendimizi örnek alır, sünnetlerine uyarız.

insanların aklına böyle fitne fesat sokmak da ancak kansız ve kalpleri kararmışların, içi vesvese ile dolmuşların yapacağı saygısız bir harekettir. be adam inanmıyorsan bırak da inancımızı biz yerine getirelim, inandığımız değerlere hakaret edip de insan suretinden soğutma.