bugün

yaratılış atlası

harun yahyanın 800 küsür sayfalık en kaliteli kağıda basılmış, normalde yaklaşık 100 dolar edecek olan, ama ne hikmetse parayı nereden buluyorsa, okullara, müzelere bedava dağıtılan kitabı. türkiyede okullara dağıtıldığını bir süre önce haberlerde görmüştüm. hatta celal şengör her zamanki gibi ağır bir dille giydirmişti. ardından fransa'da dağıttılar, ortalık bayağı karıştı, fransızlar çok sinirlendiler. sonrasında fransa'da ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. bütün dünyaya dalga dalga yayılan kitap dağıtımı geçen haftalarda amerikaya ulaşmış; fransadaki kadar olmasa da bayağı bir ses getirmiş. seyir yönünü takip edip, dünya üzerinde çizdiği gizli şeklin şifresini çözdüğümüzde, yakında japonca ve çince baskılarını da görmenin mümkün olacağı anlaşılıyor. (bunu yazdıktan sonra sitesine baktığımda farkettim ki bu dillerden birine zaten çevirmişler kitabı, ama haberi henüz alamadığımıza göre daha okullara dağıtımına başlamamışlar.)

kitap elime geçmediğinden henüz okuyabilmiş değilim. ancak siteden baktığım ve basından takip edebildiğim kadarıyla herhangi bir argüman kullanmadan fosil resimlerini basmışlar kitaba, her zamanki bilindik savlarını (defalarca her türlü bilim adamı tarafından çürütüldüğü halde) yinelemişler, sık sık darwini ve evrimi savunanları eleştirmişler. (nasıl bir dille eleştirdiklerini söylemeye gerek duymuyorum.) kitaptaki ilginç bir nokta da fosil fotoğraflarını diledikleri gibi yayınladıkları halde telif haklarından, fotoğrafların nereden geldiğinden hiç bahsedilmemiş olması. amerikada yasalar bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmadığından yakında yüksek meblağlar ödemek zorunda kalabilirler.

amerika'da dağıtılmasıyla ilgili olarak new york times'da da geçen bir hafta yazı çıkmış (linki ekşide gördüm), şuradan okuyabilirsiniz: http://www.nytimes.com/20...ef=slogin&oref=slogin

bazı bilim adamlarının yorumlarını şu linklerden okuyabilirsiniz:
http://scienceblogs.com/p...7/im_feeling_left_out.php
http://scienceblogs.com/g...eationism_morons_a_pu.php
http://scienceblogs.com/a..._editor_quotes_blogge.php
http://scienceblogs.com/e...reationist_group_come.php

tabii harun yahya'nın sitesinin linkini de verelim:http://www.yaratilisatlasi.com/

sitenin bir yerinde yabancı basında harun yahya yorumları diye bir yer var, olur da gözden kaçırırsınız diye ayrıca veriyorum adresi,okuyun çok güleceksiniz:http://www.yaratilisatlasiyorumlar.com/

hatta dayanamayıp bir tanesini yazayım:

4 Haziran 2007 tarihinde, italya'nın en büyük gazetesi olan Corriera della Sera'daki Yaratılış atlası konulu haberde şu ifade yer aldı: "Yaratılış Atlası'yla işgal eden islam kaynaklı yaratılışçılar arasında bir yarış başladı. ikisinden hangisinin üstün geleceğini bilemiyoruz, ama kesin olarak bildiğimiz şey bizim kaybedenler olacağımız..."

süper olmuş ya, ekşi sözlükteki evrim teorisi çürütüldü atesitler büyük panikte geyiğini duyup da yazmışlar sanki haberi. eğer gerçekten böyle bir haber çıkmışsa bu haberi yazanı gözlerinden öpüyorum, yıllardır yapılan geyikleri adam tek satıra sığdırmış. eğer uydurma bir şeyse yine uyduranı tebrik ediyorum, abicim sen harcanma oralarda mizah yazarlığına başla, söz veriyorum bütün kitaplarını alacam.

son olarak da ilkya'ya katılıyorum, bu paralarla anatomi atlası bastırıp tıp öğrencilerine dağıtsa bari öğrenciler rahat ederdi.