bugün

iş hayatının çok boktan olması

iyi para kazanabilirsiniz belki ama zaman zaman aptal, saçma sapan konular yüzünden atar yersiniz. sadece müdürünüzün egosu rahatlar, başka bir şeye sinirlenir size patlar. normal hayatta o atarı yediğinizde yapacağınız şey çok nettir ama iş hayatında yapamazsınız.

işte o zaman dünyayı yakasınız gelir, çalışmanın ne kadar boktan bir şey olduğunu anlarınız ancak hayatınızı devam ettirebilmek için o rezil şey olan paraya ihtiyaç duyarsınız.

Paraya alışmak o kadar kötü bir şey ki. düşünün, öğrenciyken 100 lira yetiyordu sonra işe girdiniz 500 lira yetmemeye başladı sonra 1000 lira kazandınız o da yetmemeye başladı. Sonu yok bunun halbuki 2 sene önce 100 liraya geçiniyordun. Şimdi elinden 1000 lira alınsa nefessiz kalmış gibi hissedeceksin kendini.

bazen böyle çekip gidesin gelir. hele birde evliysen çocukların varsa gitmek imkansızdır, bekarsanız daha rahat olur bu gidiş. Gel gör ki bir sürü borcun vardır bu yüzden çıkamazsın işten.

iyisi mi borçlu olmamak, mümkün mertebe gelirinden fazla harcamamak, diğer bir deyişle kapitalizme yenilmemek aslında insanı özgür kılar.

lanet olsun çalışma hayatına.

lanet olsun ego sahibi insanlara.

lanet olsun kapitalizme.