bugün

what ali wore

Bugün, sahibinin 5N 1K' ya konuk olduğu ve Cüneyt Özdemir ile 10 - 15 dakika kadar sohbet ettiği blog' un adı.

Blog; Berlin'de bir cafede çalışan ve aslen Avustralyalı olan Zoe Spawton isimli genç bir bayan arkadaşımızın, her sabah 09.05' te çalıştığı cafenin önünden geçen Ali Amca' mızın giydiği şık ve yaratıcı kıyafetlerden etkilenmesi sonucu açılmıştır. Hanım kızımız, Ali Amca' nın fotoğraflarını çekmek istediğini belirtmiş ve Ali Amca da memnuniyetle kabul etmiş.
Böylece Zoe Spawton, çok yaratıcı ve içten gelen bir fikirle çektiği fotoğrafları paylaşabileceği bu moda blog'unu açmıştır.

Zoe' nin çok sınırlı Almancasına ve Ali Amca'nın da çat pat bildiği birkaç ingilizce kelime ve çeşitli el hareketleri yardımı ile derdini anlatabilmesine rağmen; çok samimi bir arkadaşlık kurabilmişlerdir. Bu bağlamda düşünürsek; yaşadığımız çağda mevcut insanlar arası iletişimsizliğe karşı büyük bir duruş sergilemiştirler.
Arkadaşlıkları o kadar içten bir hal almış ki; Ali Amca 2 aylığına Türkiye' ye gelmek için Berlin'den ayrıldığında, Zoe işte iken vakitlerinin bu süre boyunca çok sıkıcı geçtiğini blog'unda belirtmekten çekinmemiş. Türkiye' den döndüğünde ise Ali Amca, gelenek gereği eli boş dönmemiş ve kızımıza fındık vesaire getirmiş.

Ali Amca, emekli doktor olmakla birlikte şu an terzi * olarak çalışmakta olan 80 yaşlarında tahminimce Trabzonlu bir amcamız hatta dedemizdir.

Blog' a ilk fotoğraf 25 Ağustos 2012 tarihinde yüklenmiştir ve belli aralıklarla hala fotoğraf yüklenmektedir. Bu süreç boyunca Ali Amca' nın giydiği kıyafetler ve Zoe ile arkadaşlıkları çok ilginç, ilgi çekici ve sevimli bir hal almıştır.

Gerçekten de blog' u incelediğiniz vakit, fazlasıyla ilginizi çekecek ve belki de RSS yardımıyla bu bolg' u takip edeceksiniz.