bugün

kürdüm ama pkk lı değilim

kürtler pkk yandaşı olsaydı bdp oyları rahat 7-8 milyon olurdu.oysa bdp 2 milyon civarı oy alabiliyor ki bu oyların bir kısmı da tehdit oylarıdır.

yani özellikle kırsalda pkk tehditine akp iktidarının göz yumması nedeniyle bdp alamayacağı oyları da bu tehdit gücüyle alabiliyor.

ayrıca gönül rızasıyla bdp'ye oy verenlerin bir kısmının da kerhen bdp'ye oy attığını biliyoruz.

çünkü bölgede 2 partili bir düzen kurulmuş durumda.bir tarafta devlet gücünü arkasına alan akp diğer tarafta terör gücünü kullanan bdp.üçüncü bir partiye yer yok.

haliyle 2 partiye de kerhen oy verenler mevcut.aslında pkk'dan hazzetmese de gerici yobaz olmadığı için ya da sol görüşlü olduğu için akp'ye oy atmak istemeyen dolayısı ile kerhen de olsa akp güçlenmesin diye ve başka bir partiye oy atsa oyu boşa gideceğini düşündüğünden bdp'ye oy atanlar var.

aynı şekilde akp'den hazzetmesede pkk'dan nefret ettiği için ve daha fazla güçlenmesin diye akp'ye oy atan kitleler de var bölgede.

o sebeple tehdit oylarının yanısıra tamamen şartlar gereği bdp'ye oy vermek durumunda kalan kitleleri de hesaba katarsak bdp'nin yani pkk'nın taş çatlasın 1 milyon oyu vardır.bu da gösteriyor ki kürtlerin toplasan %10-15'i pkk yandaşıdır.hal böyle iken kürtlerin hepsini pkk'lı gibi görmek büyük haksızlıktır, ayıptır.