bugün

kürtlerin bu toprakların ilk sahibi olduğu gerçeği

eyvah eyvah... bu mantıkla nerede babil, nerede asur, nerede sümer, nerede roma, nerede makedonyalı büyük iskenderin eski yunanı diye adama sormazlar mı. bunlar kürt etnik grubuna mı mensuptular ? eğer bin yıl öncesine gitmeye başlarsan orada kürtler yoktur. persler vardır. zaten kürtler de akedemide perslerden kopan bir kol olarak teoride kabul edilir.

ayrıca etnik kök ve milliyetçilik 18. yüzyılın sonlarında ivme kazanmıştır. yani bu zaman öncesinde bu toprakların sahibi türkler bu toprakların sahibi kürtler diye bir algı yoktur ! olmamasının sebebi ise devletlerin koyu işkalci emperyal algılarının bireyden başlıyor olmasıdır !

bu arada 1071 den sonra kürtlerin algıları bu topraklarda gelişmeye başlamış ve kabul görmüştür. yani kürtlerin de tarihi aslında bu tarihten sonra başlar ! öncesi tarih biliminde, ne etnik olarak, ne demografik olarak nede arkeolojik olarak yoktur. sen 1071 ile saçma tespit ve veri elde etmeye çalışacağına ilk önce buna sahip çık , bulguları iyi tahlil et, paçoz paçoz konuşma diye adama kızar ve dışlarlar akıl çevrelerinde.
çünkü böyle teori ortaya atılmaz. gerçi artık alıştık yakında marslılarda kürt, türk falan gibi söylemler çıkabilir. tipik anadolu kafasının geri kalmışlığı aslında.