bugün

bulaşık yıkarken yaşanan içsel devinimler

şükür ki mustafa yok. bulaşık yıkamayı yıkamak isteyeceğim aklıma gelmezdi. bir darb-ı meselde denildiği gibi "doluya tutulanın yağmurdan pervası olmazmış" pervası ne ki korkmak herhalde..
bence de gestaltçılar haklı hayat, onu nasıl algıladığına bağlı baksana uyuz mustafa olmadığı için bulaşık yıkamayı bile hoş kabul ediyorum şu an. peki bu hayatta herşeyin başının üreme güdüsünün olmadığını düşünebilir miyim? mesela bir nesneyi tutamamamız gerekir normalde nesne ile elimizdeki atomlar birbiri arasından kayıp geçmelidir aslında. ama atomlar arasındaki itme kuvveti sayesinde bir maddeyi tutabiliriz burdan hareketle bekareti; penisteki bulunan atomların elektronları ile vajinada bulunan atomların elektronlarının birbirini itmesi sonucunda gerçekletiğini kuantum fiziği boyutunda açıklayabilirim mesela..

hahaha! bunu akşama kadar bekaret başlıklarını yazılanları okuyup, bu konuda bir şeyler yazanlar görse ne düşünürdü acaba? aslında öjenizm için her devlet para ayırmalı bence dünya öjenizm bütçesi kurulursa belki düzeliriz diyorum...
yani diğer türlü; insanın üzüldüğünde gülmesini istemek kadar uçuk bir düşünce, üreme diktatöründen kurtulma çabası. bir yapay arap baharı da yaşar mı vücudum bu konuda? yaşarsa da yine gerçekte olduğu gibi olur; gelişmiş devletlerin etkisiyle gerçekleşir herhalde. zaten aziz nesin'in dediği gibi; biz ancak "aa bu kur'anda yazıyordu diyebiliyoruz adamların bulduklarına." kur'an mı? biraz okudum da mitolojik bir kitap gibi sanki. bir kez daha okumalıyım bence..
öff mustafa öff ! dünden kalan yıkanmamış bir tencere yüzünden neler açtın başıma..