bugün

diyarbakır ktm

diğer ktm farkı yeni yapılan ek yapılarının çok modern olmasıdır. eğer askerliğinizi doğuda yapmış ve ktm gün saymaktaysanız, şunları bilmenizde yarar var. buraya gelenlerin yarısı askerliklerini bitirdikleri için yol yordam bilirler ve işin ipneliğine kaçarlar. bazıları ktm rezilliği çekmemek için sanki ktm gününü doldurup çıkmış gibi evraklarını sahtekar er ve erbaşların yardımı ile mühür bastırmak süreti ile düzenbaz bir yola başvurup tel örgülerden kaçarlar. tabiki bunu yapan askerlerin ve rütbeli personelin bu işi babasının hayrına yapmadığı için 200 lira ile 400 lira arasında para alırlar.

eğerki hakkıyla vatan borcunuzu lekesiz bir şekilde bitirmek istiyorsanız şunları bilmenizde fayda var, diyelimki şırnakta askerlik yaptınız ve ktm de gün sayıyorsunuz ktm çıktıktan sonra ankaraya uçak ile gidiceksiniz diyelim, ktm son gününüzde çıkabilmeniz için gideceğiniz yer için aldığınız biletin aslı vaya sureti olması lazım, biletin yanında olmadan ktm çıkartmazlar boşu boşuna alana kadar bekletirler rezil olursunuz, rezil olmak istemeyenler uçak biletini kendisi alamıyca için çünkü dışarı bırakmazlar o yüzden alamasınız, ailesi yardımı ile bileti ayıttıktan sonra fax ile ktm göndertirler. bunu sakın yapmayın, çünkü ktm deki askerden tutun rütbeli personele kadar herkez disiplinsizdir. fax numarası istersiniz verirler, verdikleri fax numarasını ailenize söylersiniz onlarda bileti fax yolu ile gönderirler, fakat gönderdikleri yer sizin bulunduğunuz yerden çok uzaktadır. ben böyle bir şey yaptım ve fax elime ulaşmadı az kalsın biletim yanıyordu. beki ne yapıcaz diyosanız.

bir tane uzman çavuş bulucaksınız. bulduğunuz uzman çavuşun kademesi ne kadar az ise size yardım etme katsayısı o kadar fazladır. sonra uzmana durumu anlatacaksınız ve ondan dışarıdaki bir yerin fax numarasını almasını ve buraya faxı çektikten sonra size getirmesini istiyceksiniz.

diğer bir konuda şudurki askerliği bitmiş olan askerlerin telefon kullanması serbestir. ve askerliğini doğuda yapan kaçakçılardan son model telefonları çok ucuza alan ve bulunduğu birlikte veya karakolda telefon kullanması yasak olduğu için aldığı telefonu kullanmayı çok isteyen kaşarlanmış askerler ktm piriz olmadığı için dumur hale gelip çaresizlik pisikolojisine bürünüp sıra dışı yöntemler ile telefonlarını şarz etmenin çeşitli yollarını ararlar. bunlar genelde pil, bant, kaplo üçlüsünü birleştirip şarz olayını çözerler. bunu ben denedim aldığınız güzel güzel telefonlar bozulabiliyor o yüzden yapmayın ama illa yapıcaksanız sadece bataryası ölüyor başka bir şey olmuyor. ama bu pil, bant, ve ince kaplo üçlüsünü ktm ye gelmeden temin etmeniz gerekiyor.

ktm gelmeden önce eğer ticaretten anlıyosanız çok kolay 2 katına satılabileçek ve cepinizi para ile doldurabilecek şeyler temin edip gelirseniz pişman olmasınız, bunlarra örnek telefon, sigara, oyun kağıdı, pil, buna benzer şeyler.

diyarbakır ktm ktm en iyisidir. ben hepsine gitmiş biri olarak bunu açık bir şekilde söyleye bilirim. en kötüsü neresi derseniz mardin ktm olması gerekiyor.