bugün

vatan hainlerini belirleme enstitusu

bu öyle bilimsel bir oluşumdur ki, bu enstitünün fahri üyeleri yaptıkları araştırmalar ve incelemelerle kimlerin vatan haini olduğuna karar verirler.

vergi kaçıranlar ya da yolsuzluk yapanlar gibi genel kavramlarla uğraşmazlar, bu enstitünün görevlileri. daha spesifik örneklerle ilgilenirler: askere gitmeyenler, askere geç gidenler, milletvekilleri, milletvekillerine vatan haini diyenler, ülküceleri eleştirenler, polisi eleştirenler, orduyu eleştirenler, insan hakları dernekleri, beğenmedikleri hükümetler, beğenmedikleri partiler, ezber bozanlar, alt kültürlere önem verenler, azınlıklar vs vs vs.

mazallah evinizde ahmet kaya dinlerken vatan haini olabilirsiniz bu ülkede, genelkurmay başkanını eleştirirken de. "ermenilere soykırım yapılmadı" demeyen herkes vatan hainidir, 50 lerde marmara bölgesindeki rumlar apar topar kovalanırkende "bizden olmayan vatan hainidir" denmiştir, doğuda köyler yakılırken de.

çok kolaydır bu ülkede vatan haini olmak, bi olay karşısında sesinizi çıkartmazsanız da vatan haini olabilirsiniz, bazı şeylere karşı çıktığınızda da. başbakanlar bile anamuhalefet liderlerine vatan haini der bu ülkede.

bu öyle bir enstitüdür ki, nerdeyse onlar haricindeki herkes haindir bu vatan için.