asgari ücrete yüksek zammın oluşturacağı sıkıntı

üretim maliyeti artacağı için işletmeciler ürünlerini daha pahalıya satmaya başlayacaktır. Tabi maliyetin tek faktörü işçilik değildir; devlet üreticinin maliyetini düşürmek için bir yandan iyileştirmeler yaparsa, işçiye yapılan maaş zammı maliyeti etkilemeyecek hale getirilebilir. Başka bir madde olarak: işçiden alınan vergi yükü azaltılırsa maliyet hesabı yapılmadan maaş zammı gerçekleştirilmiş olur.

bugünkü duruma baktığımızda, çalışanlardan gelir vergisi olarak kesilen iyi bir meblağ görürüz bordromuzda. Daha para cebimize girmeden hazineye ulaşmış oluyor. buraya kadar bir sorun yok fakat; cebimize giren parayı da harcarken kdv, ötv, öiv, mtv vs. gibi vergilere de maruz kalıyoruz. ince bir matematik hesabı yaptığımızda işletmecinin cebinden bir işçi için çıkan parayı, işçinin cebine giren parayla yaptığı alışverişin değerini *, karşılaştırdığımızda muhakkak devlete giden paranın daha fazla olduğunu göreceğiz.

Siz çalışın, maddi manevi yorulun, sizden daha çok devlet kazansın. Sonra meclis kürsüsünden desinler "Kişi başına düşen milli gelirimiz zart zurt", peki gelir dağılımından neden bahsetmezsin be adam? Çok mu zor "Benim ülkemin zengin kısmı var çok iyi kazanıyor, fakir kısmı için elimizden bir şey gelmiyor. Yok bir çaresi." iki dakika delikanlı olsanız canımı yiyin. *