bugün

ayakkabı numarasına göre karakter analizi yapmak

insanların ayak ölçülerine göre karakter özelliklerinin belirlenmesi tekniğidir. "pesmoleloji" olarak da bilinir (latincede pes: ayak , mole: ölçü)

pesmolelojik verilere göre:
47 numara ayağı olanlar : farklı kültürel motifleri bünyelerinde barındırırlar. mistik havası olan kişilerdir.

46 numara ayağı olanlar : içsel çatışmaları olan kişilerdir. ufak provokasyonlarla aniden parlayabilir, geri dönüşü olmayan hatalar yapabilirler.

45 numara ayağı olanlar : tarzan hayatı sürerler. ormanlık ve yeşil alanları severler. ama yine de biraz diktatördürler. içlerinde faşist bir yan vardır.

44 numara ayağı olanlar : bir günkurusu kadar yumuşak kalbe sahiptirler. et yemeklerine de düşkündürler.

43 numara ayağı olanlar : efelenmeye her an hazırdırlar. bir pınar kadar fedakardırlar. aktıkça, doyurdukça kururlar ama durmazlar.

42 numara ayağı olanlar : manevi duyguları oldukça güçlüdür. genellikle dindar insanlardır. hamur işi ve ete düşkündürler.

41 numara ayağı olanlar : engin denizlere yelken açmayı severler. ancak hayatları sallantılıdır. her an çalkalanmaya hazırdırlar.

40 numara ayağı olanlar : bir ozan, bir âşık gibi yaratıcı sanat anlayışları vardır. şirin insanlardır. alkole düşkünlükleri olabilir.

39 numara ayağı olanlar : üjün bejin hesabını yapmayan cömert insanlardır. rahattırlar. eğlenceye düşkündürler.

38 numara ayağı olanlar : özellikle ticari zeka isteyen işlerde başarılı, matematik ve sosyal zekayı bir potada birleştirmiş insanlardır. yürekleri zengindir. duygularını bir kaşığa toplasanız bir kaşıkta yüzlerce duygu bükebilirsiniz.

37 numara ayağı olanlar : bir orman kadar sessiz ve derin, bir deniz kadar engindirler. ama her an bir yerlerden ayı çıkabilir.