asker olmamak için her yolu deneyen kişi

erkek değildir, ömrü boyunca da olamaz. ancak erkek olduğunu hayal eder ama bunu kendine ömrü boyunca ispatlayamayacaktır. bunun için kız vermezler. En azından vermek istemezler...

Çünkü askerlik mevzusunda (birey açısından) asıl önemli olan bir erkeğin tek başına bir maceraya çıkması, bir işe tek başına başlaması, kimseye güvenmeden, herkesle eşit şartlarda bir zorluğu bir çileyi göğüsleyerek artık hayata karşı durabileceğini önce kendine sonra da çevresine kanıtlamasıdır. Askerlik yapmak (kişisel anlamda, vatan açısından ayrı olarak) işte bu yüzden önemlidir. Bir nevi eski kabilelerdeki genç bir oğlanın erkek olması için ormana gönderip tek başına bir ayı, aslan, kaplan vs. avlayıp dönebilmesi gibidir.

gerçek bir engel yüzünden askere gidemeyen aslanların dışında askerden kaçmaya çalışanlar kendi gerçek erkekliklerinden kaçmaktadırlar ve ömürleri boyunca o kabiledeki küçük oğlan olarak kalacaklardır. Erkeklik kabadayılık (nedense çoğu köpekten korkar, ilginç şimdi aklıma geldi) yada kaç aptal kızı düdüklediğin (kusura bakmayın) değildir, asıl erkeklik budur. Gerisine "kısmet" denir.

(hazır aklıma gelmişken şuna da bir uzanalım : (bkz: kabadayıların genelde köpekten korkmaları) ).

zamanın ötesinden gelme zıvırı: Hmm... Ne çok rahatsız olan warmış.Gidin ve bir işe yarayın artık!