bugün

bizim uefa kupamız var

entry by the godfather

entry numarasını kopyalamak istemedim. şu "bizim uefa kupamız var" geyiğini yapan amcık ağızlı fener taraftarları okuyun ve susun artık.




--spoiler--
biz hiçbir zaman ''ama bizim uefa kupamız var'' demedik, onu hep siz söylediniz. biz hep gururla ''bizim uefa kupamız var'' dedik. ordaki ama çok gereksizdir yani.

bir galatasaraylıyla barcelonalıyı, ne bileyim, manchester unitedlıyı tartıştır. o zaman derim tabi o ama'yı. çünkü o takımın benden onlarca fazla avrupa kupası vardır belki.

o adama karşı benim bir aşağılık kompleksim olabileceği için, ister istemez ama diyebilirim.

bir fenerbahçe taraftarıyla konuşurken neden diyeyim abi? niye yahu, neden? nedir bu göt kalkıklığının sebebi bir anlatın ya.

fenerbahçe cumhuriyeti aşağı, fenerbahçe cumhuriyeti yukarı.

siz soyut cumhuriyetlerin bayraklarını kadıköy'de dalgalandırırken, biz türk bayrağını dünyanın her tarafında dalgalandırdık. evet, o fransız dediğiniz takım, o bayrağın tek şampiyonluğunu getirmiştir.

buna saygı duyan insan kaliteli insandır. çünkü o başarıda emek vardır, bu memleketi seven herkesin henry'yi dehşetle izleyen gözleri ve popescu'nun attığı penaltıda küt küt atan kalpleri vardır.

bu bizim ortak zaferimizdi. bu türkiye'nin avrupa futbolunun averaj takımlarına sahip ülkelerinden biri olmaktan, saygıdeğer ülkelerinden biri olmasının anahtarıydı.

sonra ne oldu? fenerbahçe gitti çeyrek final oynadı. allah hepsinden razı olsun. doğuştan galatasaraylı ben nasıl düşlemiştim o takımın moskova'ya gitmesini, o en büyük kupayı getirmesini.

şimdi fenerbahçeli arkadaşlarımızın bu tavırlarını, bu haksızlıklarını gördükçe yadırgamıyor, yer yer sitemkarlaşmıyor değilim görüldüğü üzere.

amma velakin...

galatasaray çok kötü takım mı?

tamam.

galatasaray fener'den çok mu küçük?

tamam.

fener'in çok mu parası var galatasaray'dan?

tamam.

galatasaray'ın kazandığa kupa tesadüf mü?

tamam.

o zaman gidersin, madem çok büyük takımsın, madem o kadar gazozdan bir kupa o, ferençvaroş bilmem ne kazanmış...

sen de kazanırsın güzel kardeşim, gider aslan gibi sen de alırsın o kupayı. senin için çok zor olmasa gerek. sende anelka'lar oynadı, hooijdonk'lar oynadı, roberto carlos'lar oynadı...

neden kazanmadın? neden bir galatasaray olamadın? kafana silah mı dayadılar? yoo.

kazanamıyorsan o amcık ağzınla bu memleketin gururuna bok atmanın anlamı yok.

sen istediğin gibi laf salatası yap, istediğin gibi ilkokul çocuğu gibi espri yap, sende avrupa kupası olmadıkça sen o takımdan a-şa-ğı-da-sın. nokta.

---

insanlık tarihinin en eski kuralıdır; tarihi kazananlar yazar.
--spoiler--