bugün

ankara da kahvaltı yapılacak mekanlar

şimdiye kadar beni memnun edememiş mekanlardır. ben ki pazar kahvaltısı için bütün haftanın kahrını çeken adamım. sırf pazar kahvaltısı edebileyim diye cumartesi gecesinden yola çıkan adamım, gel gör ki bu ankarada beni tatmin edebilen bir mekan çıkmamıştır. bu başlıktakileri de denedim onlardan da memnun kalmadım. misal herkesin ayılıp bayıldığı papazın bağı; kahvaltıcı olarak ne gördükleri ilgiyi, ne de aldıkları parayı hakediyorlar. o kadar güzel mekan var ama tam anlamıyla bi aile çay bahçesi havasında işletiyorsun mekanı. servis düzgün değil, ürünler kalitesiz. plastik masalar kıraathane örtüleri filan. insanların kahvaltı etmek için gittikleri bir mekanda nasıl olur da serpme kahvaltı menüsü olmaz ki. kahvaltı olarak sadece kahvaltı tabağı ve söğüş tabağı var. masalarda ne peçete ne de tuz var. sadece ağaçlar altında hoş mekan. o kadar.

sonrasında efendim seyir kafe; sırf açık büfe diye gidiyorlar ama kahvaltılıklar o kadar kalitesiz ki. artık en ucuzundan mı almışlar, yoksa bedavaya mı vermişler bunlara bilemedim. mekan zaten daracık yol kenarında.
zaten bir mekanda hem kahvaltı hem öğle yemeği hem de akşam yemeği yedikten sonra bir de üstüne içki içip maç seyredip okey filan oynayabiliyorsanız bana göre o mekandan uzak durmalısınız. adam kahvaltıda iyi olduğunu iddia ediyorsa sadece kahvaltı satmalı. hepsinden satıyorsa bi adam hiç birisinde başarılı değildir demektir bu.

şimdi öncelikli beklentim kaliteli malzeme. abartı fiyatlara sahip olmayan kaliteli malzeme istiyorum. parası neyse veririz sorun yok öğrenci değiliz sonuçta. bir de kahvaltı tabağı dışında seçenekler olması. işte köy kahvaltısıdır, açık büfedir filan. mekanı da ferah olsun sabah güneşini alsın. ondan sonra otur oraya 2 saat kahvaltı et. kalite olarak bahçelideki liva gayet iyi ama oranın da fiyatları çok pahalı. yani pahalı derken çok değil, hakettiğinden fazla istiyorlar. yoksa oradakinin iki katını da veririm ben ama haketmeleri lazım.